Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 8. 2018,
7.25

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Rajko Hrvat Jaka Malešič Marko Bolha veslanje

Četrtek, 2. 8. 2018, 7.25

5 let, 9 mesecev

Mega evropsko prvenstvo na Škotskem

Premiera v Glasgowu pripada Hrvatu in lahkem dvojnem dvojcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Rajko Hrvat | Rajko Hrvat se je velik del spomladanskega pripravljalnega obdobja boril s poškodbo hrbta, a se je po zaključku svetovnega pokala v Luzernu vendarle odločil za nastop tudi na evropskem prvenstvu. | Foto Vid Ponikvar

Rajko Hrvat se je velik del spomladanskega pripravljalnega obdobja boril s poškodbo hrbta, a se je po zaključku svetovnega pokala v Luzernu vendarle odločil za nastop tudi na evropskem prvenstvu.

Foto: Vid Ponikvar

V Glasgowu se danes z veslanjem v parku Strathclyde začenja projekt mega evropskega prvenstva v plavanju, triatlonu, kolesarstvu, gimnastiki, golfu. Uvodni dan bosta na vodi oba slovenska čolna.

Med lahkimi skifisti bo slovenske barve branil Rajko Hrvat. Ta je v letih 2015 in 2016 že osvojil bron na EP, letos pa je zaradi poškodbe hrbta sezona nekaj slabša. V svetovnem pokalu je osvojil deveto in 12. mesto, na sredozemskih igrah v Tarragoni pa peto. V Glasgowu bo nastopil v konkurenci 14 lahkih skifistov, meril na neposredno uvrstitev v polfinale, sicer pa ga v petek čaka repasaž.

Hrvat se je velik del spomladanskega pripravljalnega obdobja boril s poškodbo hrbta, a se je po zaključku svetovnega pokala v Luzernu vendarle odločil za nastop tudi na evropskem prvenstvu.

Rajko Hrvat
Sportal V Glasgowu prvi začenjajo veslači
Rajko Hrvat
Sportal Na mega evropsko prvenstvo le dve slovenski veslaški posadki

"Verjamem v dobro delo zadnjih let, ki se mora obrestovati in pokazati. Slabši nastop v Luzernu je bil tudi posledica utrujenosti in verjamem, da v Glasgowu lahko pokažem precej več," je pred potjo v deželo dud in viskija povedal Hrvat, ki zaradi težav s poškodbo hrbta v uvodu v sezono ni ponovil izidov zadnjih let.

Letos je Hrvat, ki je v letih 2015 in 2016 že osvojil bron na EP, osvojil deveto in 12. mesto v svetovnem pokalu, pa tudi peto na sredozemskih igrah v Tarragoni.

Prijavljenih skoraj 200 posadk

Jaka Malešič in Marko Bolha sta na sredozemskih igrah v lahkem dvojnem dvojcu prav tako osvojila peto mesto. Posadka se je oblikovala med sezono in se dokazala na mednarodnih kriterijskih regatah v Essnu in na Bledu. V Glasgowu bo nastopilo 18 lahkih dvojnih dvojcev, razpored pa je enak kot pri Hrvatu - uvrstitev v polfinale, ali pa petkov repasaž.

Prizorišče letošnjega EP v parku Strathclyde, ki je tudi center škotskega veslanja, je doslej že dvakrat gostilo velika tekmovanja pod okriljem FISA, in sicer mladinsko SP leta 1996 in SP do 23 let leta 2007. Za prvenstvo je prijavljenih 198 posadk iz 32 držav.

Ne spreglejte