Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
17. 12. 2014,
23.32

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka Andrej Flajs Mario Koncilja Tomi Šmuc liga prvakov liga prvakov ACH Volley

Sreda, 17. 12. 2014, 23.32

3 leta, 10 mesecev

Pri ACH Volleyju opevajo Klobučarja, ki se je ekspresno spet poškodoval

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
ACH Volley je šele v četrtem krogu letošnje lige prvakov osvojil prve točke. Ne ene, ne dveh, na svoj račun je vpisal vse tri in se na najlepši mogoči način oddolžil Budvi za poraz v prejšnjem krogu.

V Črni gori je ostalo le pri želji po zmagi, v Tivoliju pa so Črnogorci tudi dejansko padli. "Po tistem slabem prvem nizu, ko smo z nekoliko spremenjeno postavo skušali presenetiti goste, smo v nadaljevanju zaigrali kot ekipa in na koncu zasluženo premagali Budvo," je bil po tekmi zadovoljen tudi trener ACH Volleyja Tomi Šmuc. "Nekoliko smo bili prikrajšani, saj naš kapetan ni bil pripravljen tako, kot bi hoteli. Težave se vlečejo že od gostovanja v Budvi. K sreči je bila danes njegova igra zelo korektna. Seveda pa bi se ekipa znašla v večjih škripcih, če še vedno ne bi mogli računati na Jana Klobučarja. Če komu, privoščim ravno Janu, da se popolnoma vrne. Kljub njegovi mladosti ne gre za neizkušenega igralca. On je tisto, kar ACH potrebuje, brez njega sem prepričan, da nam ne bi uspelo zmagati. Tri točke nam pomenijo veliko, upam, da tudi našim navijačem. Verjamem, da nas bodo tudi v prihodnje spodbujali, saj nam to res veliko pomeni. Tudi tokrat je bilo vzdušje zelo solidno. Glede na mlado in neizkušeno ekipo je zmaga s 3:1 proti Budvi res lep uspeh in lepo povabilo tudi za prihodnje tekme."

Brez Klobučarja vsaj 14 dni

Ob koncu četrtega niza, pri izidu 19:17 v prid domačih, je vsem v dvorani zastal dih, saj je ravno Klobučar, junak srečanja, po bloku nesrečno doskočil in si zvil gleženj. Za kako hudo poškodbo gre, še ni jasno. "Več bomo vedeli čez kakšen dan. Zagotovo bo manjkal vsaj 14 dni. A če se je to moralo zgoditi, je dobro, da se je zdaj. Čez praznike bo imel čas, da se spravi skupaj," je poškodbo pokomentiral Šmuc.

Vesel, da je ekipa brez njega zaigral bolje

Kapetan Andrej Flajs je igral samo v prvem nizu, a bolezen, ki ga spremlja že dalj časa, se je poznala, zato ga je trener po izgubljen uvodnem nizu poslal na klop. Vseeno se to ni pretirano poznalo, še več, ACH je zaigral bolje. "Vedel sem, da ne bom stoodstotno pripravljen. Take zadeve se ne spremenijo čez noč. Vesel sem, da je ekipa brez mene v nadaljevanju odlično zaigrala in zmagala. Vedeli smo, da lahko pariramo Budvi in jo tudi premagamo, a na prvi tekmi tega nismo dokazali, tokrat je bilo drugače. Pred nami je mesec dni premora, nato pa nas čakata še dve tekmi."

Kapetan je razlog za zaspan začetek našel v slabem sprejemu in neprepričljivi igri v bloku. "Sprejem na začetku tekme ni deloval tako, kot bi moral, zato je tudi podajalec Kozlowski imel oteženo delo pri razigravanju soigralcev. Tudi v bloku nismo bili suvereni kot potem v nadaljevanju. Pohvalil bi tudi Klobučarja, ki je resnično dokazal, da ga ekipa potrebuje in da je z njim veliko močnejša. Upam, da njegova poškodba ni prehuda in da se čim prej vrne."

Dobil priložnost in jo izkoristil

Nekaj misli po zmagoslavju je strnil še vedno malce načeti (poškodba desne roke) bloker Mario Koncilja, ki je tokrat dobil priložnost pred Janom Kozamernikom in zaupanje trenerja tudi upravičil: "Ni še čisto v redu. Čaka me še nekaj terapij, slikanje, potem pa bi moralo biti to to," je najprej opisal svoje zdravstveno stanje, ob zmagi pa je tudi njemu zaigralo srce. "Fenomenalna zmaga. Nisem si mislil, da bomo tako dobro igrali. Začeli nismo najbolje, potem pa smo le stopnjevali ritem in se na koncu zasluženo veselili zmage," je dodal mladi Dolenjec, ki pred premorom ni še nič računal, koliko točko bo zadostovalo za nastopanje vsaj v pokalu. "Gremo iz tekmo v tekmo. V igri je vsaj še šest točk, tako da počakajmo."

Prihodnja tekma oranžnih zmajev bo 21. januarja, ko bodo gostovali pri poljskih podprvakih Asseco Resovii iz Rzeszowa.

Ne spreglejte