Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 4. 2013,
19.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 15. 4. 2013, 19.12

8 let

Prvaki ostali brez finala, za naslov Olimpija in Borovnica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V elitni floorball ligi je na sporedu le še sklepno dejanje, ki bo dalo odgovor na vprašanje, kdo je najboljši v državi. O prvaku bo odločila ena sama tekma med Olimpijo in Borovnico.

Prihajajoči vikend bo vroče na parketu vrhniške dvorane, kjer bomo v nedeljo, 21. aprila, dobili novega prvaka, saj se aktualnim prvakom floorballistom FBK Insport Škofja Loka ni uspelo prebiti v finale. V boj za laskavo lovoriko se bosta podala ljubljanska FBK Olimpija, ki je lani sploh prvič nastopila v finalu, in FBC Borovnica. Ljubljančani so v polfinalu, v katerem so ekipe igrale na dve zmagi, izločili ekipo Žirov, Borovničanom pa je v odločilni tretji tekmi v podaljšku uspelo streti odpor za zdaj še aktualnih prvakov.

Olimpija upravičila vlogo favorita

Ekipa FBK Olimpije, ki je redni del prvenstva končala na prvem mestu, je upravičila vlogo favoritov v paru z Žirovci. V odločilni tekmi polfinala so na domačem parketu ugnali goste in bodo tudi letos zaigrali v finalu lige Terme Olimia. Prvi so povedli Ljubljančani, a so gostje uspeli izid hitro poravnati. Do konca prve tretjine je Olimpija prek Saša Bizjaka dosegla še tri zadetke, enega celo z igralcem manj na igrišču. V drugi tretjini je padlo pet zadetkov, domači pa so uspeli zadržati vse poskuse gostov, da bi se jim približali. Po dveh tretjinah je Olimpija vodila s 7 proti 3 in praktično že odločila zmagovalca. V zadnjem delu so gostje iz Žirov sicer še poskušali s streli z vseh možnih položajev, a jim izida ni uspelo spreobrniti.''Zmaji'' so slavili z 8:4.

Goleada po podaljšku Borovnici, prvaki za tretje mesto

Na Vrhniki pa se je v polfinalu odvil dvoboj med aktualnimi prvaki iz Škofje Loke in domačini iz Borovnice. Tekma preobratov se je pričakovano začela z obrambno postavitvijo na obeh straneh, kljub temu pa so že v tretji minuti zadeli igralci Insporta. Igralci Borovnice so v nadaljevanju prevzeli pobudo, vendar po hitrem protinapadu prejeli še drugi zadetek. V nadaljevanju prve tretjine je padlo še pet zadetkov in domači so na odmor odšli z zadetkom prednosti.

Borovničani so v drugo tretjino krenili bolje in povišali prednost na dva zadetka. Sledile so črne minute Borovnice, v katerih so prejeli štiri zadetke, pred zadnjim delom tekme so imeli gostje lepo prednost dveh zadetkov. V zadnji tretjini pa so domači odlično izkoristili igro z igralcem več in ob koncu rednega dela tekme je bil rezultat poravnan. V podaljšku so bili odločnejši Borovničani, ki so si hitro priigrali nekaj lepih priložnosti. V šesti minuti pa je s strelom s polovice igrišča obrambo in vratarja Insporta presenetil mladi branilec Košir, ki je z zlatim zadetkom razveselil domače navijače. Borovničani so si tako z zmago z 9:8 priborili finale.

Ne spreglejte