Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
12. 11. 2012,
15.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 11. 2012, 15.45

8 let

Prvo ime Čebulj, Gasparini "leti" po Koreji

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Potem ko je bil pretekli vikend v italijanski serie A za najboljšega igralca tekme izbran Tine Urnaut, je to zdaj uspelo Klemnu Čebulju. To je bila za San Giustino prva zmaga v sezoni.

Dva od treh slovenskih legionarjev v Italiji sta se ta konec tedna veselila zmage. Kot že rečeno je blestel Čebulj, ki je pri zmagi San Giustina dosegel 22 točk, od tega kar štiri z blokom. Ravenčan je bil po tekmi izbran tudi za MVP-ja srečanja, kar je za posojenega odbojkarja ACH Volleyja lepo priznanje.

Z zmagovito nadaljuje Macerata, ki je dosegla še šesto zaporedno zmago v ligi. Tokrat so s 3:0 premagali Perugio, Alen Pajenk pa ni stopil na igrišče. Šesti krog je bil nekoliko manj uspešen pri Tinetu Urnautu, ki je bil z Vibo Valentino nemočen na gostovanju pri ekipi Castellana Grotte. Slovenski reprezentančni kapetan je dosegel 5 točk.

"Vinko" spet v pogonu, belgijski derbi Plotu

V poljskem prvenstvu se je v kader Skra Belchatow vrnil Dejan Vinčić, ki je nekaj minut dobil na tekmi z Delecto, a v statistiko se mu ni uspelo vpisati.

V šestem krogu prve belgijske lige sta se srečala Asse-Lennik Mihe Plota in Menen Dragana Radoviča. Uspešnejši so bili podprvaki. Plot je solidno opravil delo na sprejemu, pri poražencih je Radović dosegel 4 točke. Žiga Zupanc tudi v šestem poskusu ni prišel do zmage.

V Turčiji je po zmagoslavju v četrtem krogu Alen Djordjevič znova izgubil. Od njegovega Genclika je bil s 3:0 premočen Halkbank bivšega slovenskega selektorja Veselina Vukovića. Slovenski sprejemalec je pri porazu dosegel 9 točk.

Potočnik vodi v Grčiji, Gasparini se v Koreji počuti kot doma

Tudi po petih odigranih krogih Olympiakos Jerneja Potočnika ostaja nedotakljiv. Tokrat je s 3:0 padel Aris, Potočnik pa je k zmagi prispeval 4 točke. Lamia Alana Komela je doživela poraz proti ekipi Kifisia. Komel se je sicer izkazal in dosegel 15 točk, a ni imel pomoči soigralcev.

V korejski prvi ligi je svojo drugo tekmo odigral Mitja Gasparini, ki po 15 točkah na prvi tekmi tokrat dosegel 27 točk. Njegovi Skywalkersi so s 3:1 premagali ekipo LIG Greaters.

V ligi MEVZA se je v zadnjem krogu z blokersko formo izkazal Davor Čebron. 'Čebro' je od svojih devetih točk, kar petkrat uspešno blokiral in tako pomagal Hypu do nad Fino Kaposvarjem.

"Slovenska" Posojilnica je v srednjeevropski ligi izgubila še tretjič zapored. Tokrat je bil za njih premočen bratislavski Unicef. Od slovenske falange, ki igrajo za Dob se je najbolj izkazal Nejc Pušnik.

"Italijanki" praznih rok, zmagi za Zdovčevo in Borovinškovo

Četrti krog ženske serie A ni prinesel novi zmagi za slovenski predstavnici. Marina Cvetanovič je bilo spet prvo ime svojega kluba, kljub temu pa ni mogla preprečiti četrtega zaporednega poraza. V drugem nizu tekme med Piacenzo in Chieri Torinom je igrala tudi Monika Potokar in ostala brez točke. Trikrat je poskušala v napadu in bila kar dvakrat blokirana, tretji poskus so nasprotnice ujele in imele protinapad.

Z izjemno serijo zmag v Grčiji nadaljuje slovenska veteranka Sonja Borovinšek. Z AEK-om je zmagala še petič zapored in je z Olympiacokom edino moštvo v ligi, ki še ni doživela poraza.

Do četrte zmage v sezoni je prišel tudi Beziers Anje Zdovc. Tokrat je s 3:0 padel Albi. Beziers za evroligašema Cannesom in Mulhouseom, zaseda tretje mesto v francoskem prvenstvu.

Ne spreglejte