Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 8. 2023,
15.07

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Rajmond Debevec

Nedelja, 20. 8. 2023, 15.07

8 mesecev, 1 teden

Baku, svetovno prvenstvo z zračnim in malokalibrskim orožjem ter puško šibrenico

Rajmond Debevec 58. na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Rajmond Debevec | Debevec je na svetovnem prvenstvu z zračnim in malokalibrskim orožjem ter puško šibrenico v Bakuju osvojil 58. mesto. | Foto Kaja Kodba/STA

Debevec je na svetovnem prvenstvu z zračnim in malokalibrskim orožjem ter puško šibrenico v Bakuju osvojil 58. mesto.

Foto: Kaja Kodba/STA

Slovenski strelec Rajmond Debevec je na svetovnem prvenstvu z zračnim in malokalibrskim orožjem ter puško šibrenico v Bakuju osvojil 58. mesto v olimpijski disciplini malokalibrska puška trojni položaj 50 metrov, potem ko je zadel 574 krogov. Drugi slovenski predstavnik Robert Markoja se iz eliminacij ni prebil na kvalifikacijsko tekmo.

Šestdesetletni nosilec treh olimpijskih odličij je že pred odhodom dejal, da se bo na svetovnem prvenstvu v azerbajdžanski prestolnici osredotočil na svoje nastope v disciplinah z velikokalibrsko puško na 300 metrov. Na svoji uvodni tekmi je po uspešno opravljenem delu v eliminacijskem delu v konkurenci 70 strelcev nato v kvalifikacijskem delu zasedel 58. mesto.

Po nastopih v klečečem in ležečem položaju je bil uvrščen v prvo polovico nastopajočih, potem ko je zadel 196 in 195 krogov, močan zdrs po razpredelnici pa je doživel po nastopu v stoječem položaju, ko je zadel 183 krogov.

V kvalifikacijskem delu je bil najboljši Finec Aleksi Leppa s 588 krogi, v velikem finalu osmih najboljših pa Avstrijec Alexander Schmirl s 462,6 kroga.

Na strelsko črto sta danes stopili tudi slovenski strelki Jagoda Tkalec in Denis Bola Ujčič. Prva je v olimpijski disciplini pištola 25 metrov s 571 krogi zasedla 67., druga pa s 563 krogi 87. mesto.

V kvalifikacijskem delu sta bili v natančnem in hitrostrelnem programu najboljši Tajvanka Chia Chen Tien in Nemka Doreens Vennekamp, ki sta zadeli po 591 krogov. V finalu je Nemka zadela 40, drugouvrščena Ukrajinka Olena Kostevič pa 31 krogov.

V ponedeljek bo na sporedu ženska tekma v kraljevski strelski disciplini - MK puška trojni položaj 50 metrov. Slovenske barve bodo zastopale Živa Dvoršak, Klavdija Jerovšek in Urška Kuharič.

Dvoršak se je izkazala na sobotni tekmi v zračni puški 10 metrov, ko je osvojila 14. mesto. Na moški tekmi v pištoli 25 metrov bo nastopil Jože Čeper.

Preberite še:

Živa Dvoršak
Sportal Strelcema v Bakuju 72. mesto
Strelstvo, zračna pištola, splošna
Sportal Jože Čeper zasedel 80. mesto
Ne spreglejte