Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 11. 2011,
20.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 12. 11. 2011, 20.11

8 let

Ritmičarke Narodnega doma ubranile pokalni naslov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prva ekipa Narodnega doma na čelu z večkratno državno prvakinjo Tjašo Šeme je še tretjič zapored osvojila ekipni naslov za pokal Slovenije v ritmični gimnastiki.

Šemetova, Katja Bogdanič in Emina Haračić so prepričljivo slavile zmago (96,000 točk) pred prvo ekipo Most (86,700). Tudi med mlajšimi je šel pokal v roke telovadk Narodnega doma.

Prva ekipa Narodnega doma je tudi letos slavila zmago na ekipnem slovenskem pokalu. Šemetova je kljub poškodbi - pred časom si je močno zvila gleženj in ima še zdaj otečenega - stisnila zobe in za matični klub z Galjevice nastopila z dvema orodjema, z obročem in s trakom.

"S svojima nastopoma sem glede na vse težave lahko kar zadovoljna. Nekaj napak je bilo, a borila sem se po najboljših močeh in skušala odmisliti bolečine. Naslednji teden bom nadaljevala terapijo po poškodbi," je po zmagi povedala najizkušenejša slovenska telovadka. Bogdaničeva se je predstavila z žogo, Haračićeva pa je k ekipni zmagi prispevala dober nastop s kiji.

Tako kot lani je tudi letos srebro osvojila prva ekipa Most v postavi Pia Arhar, Sara Kragulj in Veronika Cencen. Slednja je tekmovala z obročem, mladinska prvakinja Kraguljeva, ki bo od januarja nastopala v članski kategoriji, je prikazala sestavo s kiji, Arharjeva pa je nastopila z žogo in trakom. Za presenečenje je poskrbela tretja ekipa Narodnega doma v postavi Zala Dornig, Barbara Robar, Zoja Marija Ivančič in Lana Lozej. Vsaka od tekmovalk se je predstavila s po eno vajo, zanesljivi nastopi pa so jim prinesli bronaste kolajne.

V mlajši kategoriji so pokal Slovenije osvojile telovadke Narodnega doma v postavi Aleksandra Podgoršek, Taja Karner in Anja Tomazin, ki so zmago slavile pred prvo ekipo Most, za katero so nastopale Iza Zorec, Ana Kragulj in Maša Kavčič.

Pokal Slovenije je bila zadnja večja tekma sezone na domačih tleh, zato so jo kandidatke za mladinsko evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto, izkoristile tudi za eno od izbirnih tekem.

Ne spreglejte