Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 6. 2013,
19.42

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 27. 6. 2013, 19.42

8 let, 3 mesece

Rodićeva: Želim si kolajne. Upam, da bo letelo daleč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V petek bo v atletsko areno stopila Snežana Rodić, ki ima za seboj sanjski del sezone. Osebni rekord, norma za svetovno prvenstvo in četrti izid na svetu so dobri obeti za prvo sredozemsko kolajno.

Predzadnji dan atletskih tekmovanj na XVII. sredozemskih igrah bo še kako zanimiv za slovensko izbrano vrsto. Snežana Rodič ima pred nastopom na mediteranskih igrah sladke skrbi. Pred desetimi dnevi je na atletskem pokalu Slovenije v Novi Gorici s 14,58 metra postavila osebni rekord in dosegla normo A (14,40) za svetovno prvenstvo, ki bo v ruski prestolnici potekalo med 10. in 18. avgustom. ''Zdaj, ko je norma tu in ko imam vozovnico za svetovno prvenstvo v žepu, je veliko lažje tekmovati. Čeprav sem nekoliko utrujena, je dobro, da ostajam v tekmovalnem ritmu, tako bo tudi po mediteranskih igrah, ko bom tekmovala na diamantni ligi v Parizu, nato še v Madridu. Sledil bo kakšen teden premora brez tekem, saj že čutim utrujenost po vseh teh tekmovanjih, ki sem jih imela, nato pa glavni cilj svetovno prvenstvo,'' se je na tekmovalni razpored, ki jo čaka po sredozemskih igrah, ozrla Rodićeva.

Najnevarnejša je italijansko-grška naveza

Še preden pa se bo simpatična troskokačica, ki drži četrti izid sezone na svetu, v Moskvi popadla s svetovno smetano, bo na jugu Turčije ena od glavnih favoritinj za kolajne. A članica ljubljanskega kluba Mass opozarja na močne tekmice. Nevarne bodo Simona La Mantia, Niki Panetta in branilka sredozemskega naslova Athanasia Perra: ''Upam, da bo v petek moj dan in da se bo vse 'poklopilo'. V troskoku je namreč konkurenca na sredozemskih igrah zelo močna, saj so tu tekmovalke iz Grčije in Italije, ki z menoj tekmujejo tudi na svetovnem prvenstvu in na diamantni ligi. Vse smo zelo skupaj, zato bo razplet odvisen tudi od dnevne forme. Prav zaradi prisotnosti močnih tekmic, ko adrenalin naredi svoje, bo to res dober trening pred svetovnim prvenstvom, saj na takšnih tekmah najbolje vidiš, kje si. Res si želim kolajne in upam, da bo rezultatsko letelo daleč.''

In s kakšnim rezultatom bi se zadovoljila svetlolasa Primorka, ki jo po turški preizkušnji najprej čaka naporen urnik, nato pa teden počitka? ''Želim si skočiti do kolajne, koliko pa bo za to potrebno, bomo videli v petek,'' je želje po premiernem sredozemskem odličju, ki se ji je že dvakrat izmuznilo – v Pescari leta 2009 je za bronom zaostala zgolj za dva centimetra, v Almerii leta 2005 je končala na nehvaležnem četrtem mestu – razkrila 30-letnica.

Ne spreglejte