Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 8. 2009,
18.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 26. 8. 2009, 18.46

8 let

S. Jereb: Da bi le stekla prva borba ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V četrtek, drugi dan svetovnega prvenstva v judu, bosta Slovenijo zastopala predstavnica in predstavnik. Na blazine bosta namreč stopila Petra Nareks (kategorija do 52 kg) in Sašo Jereb (do 73 kg).

Nareksova je v prvem krogu prosta, v drugem pa jo čaka Kitajka Hongmei He, sicer osma na svetovni judo lestvici v kategoriji do 52 kg (Nareksova zaseda 11. mesto). Kitajka je tudi aktualna azijska prvakinja, s članico JK Sankaku pa sta se letos že srečali. V Hamburgu se je veselila Azijka.

Na pripravah si je poškodoval ramo

Za drugega četrtkovega predstavnika zadnji dve leti nista najbolj po okusu, saj je imel ogromno težav s poškodbami, natančneje s kolenom. Zato je bilo logično vprašanje, v kakšnem zdravstvenem stanju se Sašo Jereb odpravlja na Nizozemsko: "Zaenkrat je zdravstveno stanje dobro. Kolena sem si pozdravil, vendar pa sem okoli tri tedne pred prvenstvom nekoliko nesrečno padel na ramo, vendar smo jo uspeli spraviti v red, tako da bo zdržala. Priprave so sicer potekale po načrtu, le poškodba rame mi jih je nekoliko pokvarila."

Na zadnjem svetovnem prvenstvu v Braziliji je Žirovec ostal brez uvrstitve, takrat pa je na tekmovanju prav tako nastopil po hudi poškodbi. O načrtih pred začetkom borb pravi: "Zelo težko bi kar koli pričakoval. Sam si le želim, da mi steče prva borba in nato še druga, da pridem v pravi ritem. Če zmagam eno ali dve borbi, potem mislim, da me bodo težko zaustavili."

Nekaj jih je prišlo, nekaj odšlo

Dober rezultat pa bi prišel za 26-letnega borca še kako prav, predvsem za samozavest: "To bi bila odlična vzpodbuda za naprej. Po taki operaciji, kot je bila lanska, je težko računati na to, da bo že prvo leto uspešno. Vseeno ni šlo za neko manjšo operacijo. Trenerka je tudi planirala, da bi se še bolje lahko pripravila za prihodnjo sezono."

Podobno kot v nekaterih drugih kategorijah, pa je tudi v njegovi prišlo do prestopov iz nižje kategorije in v obratno smer. Član JK Olimpija je "prestopih" med kategorijami dejal: "Nekaj borcev je prišlo iz nižje kategorije. Aktualni evropski prvak je med drugim Ukrajinec Volodimir Soroka, ki je bil pred tem v nižji kategoriji, prav tako pa je Nizozemec Dex Elmont bil še lani v nižji, na EP pa je v moji kategoriji osvojil drugo mesto. Nekaj je tako novih, nekaj pa jih je odšlo v višjo kategorijo."

Jereba sicer v prvem krogu čaja Iranec Ali Malomat, s katerim sta na lestvici IJU soseda. Predstavnik Irana je bil na olimpijskih igrah v Pekingu peti.

Ne spreglejte