Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
19. 11. 2014,
21.40

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ACH Volley Asseco Resovia odbojka liga prvakov liga prvakov

Sreda, 19. 11. 2014, 21.40

8 let, 1 mesec

S tira jih nista vrgla niti odpovedan let niti izgubljena prtljaga

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Povratek lige prvake v Tivoli ni bil takšen, kot so si želeli odbojkarji ACH Volleyja, a nasprotnik, poljski podprvak Asseco Resovia, ki spada med najboljših šest evropskih ekip, je bil premočen.

Odbojkarska liga prvakov se je po štirih letih vrnila tja, kamor spada, v Tivoli. Naj se sliši še taka protipropaganda Stožicam, a dejstva so dejstva. Četudi tivolska dvorana ni bila povsem polna, se je tekma začela v odličnem vzdušju. Mogoče so bili za to zaslužni tudi gostujoči organizirani navijači, ki jih je v Ljubljano prispelo okoli 50 ali 60. Indijanci, navijači ACH Volleyja, jim niso hoteli ostati dolžni in v ritmu glasnih bobnov in petja se je odbojkarski obračun tudi začel.

Bolje so obračun odprli gostje, ki so začeli v postavi Paul Lotman, Piotr Nowakowski, Marko Ivović, Jochen Schöps, Russell Holmes, Krzysztof Ignaczak in Fabian Drzyzga in si hitro nabrali nekaj točk prednosti. Tudi domača začetna postava (Dolegombai, Roberts, Mochalski, Flajs, Jereb, Kozamernik in Plot) ni igrala slabo, a na začetku tekme je manjkalo tisto, kar je oranžne odlikovalo v Berlinu, odlična igra v bloku. Poljaki so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk, na drugega s 16:12 in pokazali, da so v Ljubljano, kljub številnim težavam (odpovedali so jim let, potem so jim izgubili še prtljago), prišli po nove tri točke, po katerih bi se že spogledovali z napredovanjem. ACH Volley se je v prvem nizu le še malce približal z 17:20, imel tudi napad, da se gostom približa le dve točki zaostanka, a je pri podaji začetniško napako naredil Jereb. Prvi niz je bil odločen, odbojkarji Asseco Resovie so vodstvo dobili lažje od pričakovanj, in sicer 25:19.

Ubranili tri zaključne žoge, četrte, ne

Domači trener Tomi Šmuc je kljub gladko izgubljenemu prvemu nizu drugega začel z enako postavo. Menil je, da še ni čas za spremembe, in ni se motil. Oranžni zmaji so veliko bolje vstopili in s 5:4 prvič na tekmi celo povedli. Vse je bilo lepo videti le do prednosti 11:9, potem pa so Poljaki naredili delni izid 7:2 in na drugi odmor odšli s prednostjo treh točk. Favoriziran nasprotnik, ki mu trenutno ni para tudi v poljskem prvenstvu, saj v tej sezoni sploh še ni izgubil, je prednost zadržal do konca. Čeprav je pri domačih blestel ameriški korektor Eric Mochalski, pa je bila razlika v kakovosti prevelika tudi v drugem nizu.

Vsaj tako je kazalo, ko so gostje že imeli zaključno žogo pri 24:20, a so domači z nekaj dobrimi obrambami in dobrimi začetnimi udarci Danijela Pokeršnika zapretili in gledalcem v Tivoliju priigrali zanimivo in napeto končnico. Poljaki so bili z mislimi že v tretjem nizu, oranžni zmaji pa so se jim približali s tremi zaporednimi točkami na 23:24, imeli tudi napad za izenačenje, a je mladi Kozamernik hotel nekoliko preveč in s težkim poskusom varanja prek glave žogo poslal v mrežo in Poljaki so le povedli z 2:0 v nizih (25:23).

Poljaki niso popustili niti v tretjem nizu

Tretji niz so Ljubljančani začeli še bolj pogumno, Poljaki pa so po hitrem vodstvu malce popustili. Oranžni zmaji so v nespremenjeni postavi povedli s kar 10:6, ko je gostujoči trener Andrzej Kowal v igro poslal svojega prvega moža, sprejemalca Rafala Buszeka. Njegov prihod je preobrnil potek niza, trenutno vodilna ekipa poljske Pluslige pa je slovenske prvake ujela na 12:12, po točki Srba Marka Ivovića pa tudi povedla s 14:13. To je bil počasi tudi začetek konca odbojkarskega obračuna v Tivoliju. Domači so si želeli boljšega odpora, a Poljaki niso popuščali niti za trenutek in tekmo želeli hitro pospraviti pod streho. To jim je na koncu tudi uspelo. Odbojkarji Asseco Resovie se očitno v Tivoliju počutijo kot doma, saj so tukaj zmagali že tretjič.

Poljaki imajo zdaj v skupini C dve zmagi in šest točk, ACH Volley ostaja brez. Naslednja tekma slovenskih državnih prvakov v ligi prvakov bo 4. decembra, ko bo četa Tomija Šmuca gostovala v Budvi.

Ne spreglejte