Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 3. 2021,
18.39

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Alja Kozorog Urša Kragelj Peter Kauzer Benjamin Savšek Tacen

Sobota, 20. 3. 2021, 18.39

3 leta, 2 meseca

Tacen, slalom

Savšek, Kauzer, Kragljeva in Kozorogova do prvih zmag v sezoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Benjamin Savšek | Benjamin Savšek je na prvi tekmi sezone odpihnil konkurenco. | Foto Grega Valančič/Sportida

Benjamin Savšek je na prvi tekmi sezone odpihnil konkurenco.

Foto: Grega Valančič/Sportida

S tradicionalno marčevsko tekmo v Tacnu so slalomisti in slalomistke na divjih vodah odprli tekmovalno sezono. Med kanuisti je z ogromno prednostjo zmagal Benjamin Savšek, med kajakaši je bil najboljši Peter Kauzer, med kajakašicami Urša Kragelj, med kanuistkami pa Alja Kozorog.

V precej zimskih razmerah, zaradi mraza so mnogi tekmovali s posebnimi kajakaškimi rokavicami, smo na Savi dočakali prvo slalomsko tekmo v letu 2021. S prav veliko presenečenji na vrhu ni postregla, saj so se zmag veselili dolgoletni reprezentanti.

Z daleč največjim naskokom pred tekmeci je zmagal kanuist Benjamin Savšek, ki je imel na koncu več kot sedem sekund in pol prednosti pred najbližjimi zasledovalci. Na vrh je Savšek prišel z izjemno drugo vožnjo, saj je po prvi vodil njegov klubski kolega Klemen Vidmar, ki je bil na koncu drugi. Tretje mesto je zasedel še en član tacenskega kluba Anže Berčič.

Med kajakaši se je zmage veselil Peter Kauzer, ki je kljub dotiku postavil najhitrejši čas dneva. V cilju je bil slabi dve sekundi in pol hitrejši od drugouvrščenega Žana Jakšeta, na tretje mesto pa je prišel Lan Tominc, ki je zaostal za tri sekunde in 24 stotink.

Med kajakašicami je bila tokrat najhitrejša Urša Kragelj. Na drugo mesto se je uvrstila Ajda Novak, ki je za Primorko zaostala za dvanajst stotink sekunde, tretja pa je bila Eva Terčelj, ki je za Kragljevo zaostala za natanko pol sekunde.

Med kanuistkami je zmagala Alja Kozorog. Bila je dobro sekundo in pol hitrejša od Američanke Michaele Corcoran, na tretje mesto pa se je uvrstila Lea Novak.

Prihodnji teden bo Solkan gostil tekmovanje za ICF svetovno jakostno lestvico, tako da slalomiste čaka že nov izziv na Soči.

Preberite še:

Pokal Tacen Kajak Kanu 2020
Sportal Tacnu tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah
Ne spreglejte