Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 6. 2018,
23.24

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

1

Natisni članek

Sredozemske igre 2018 Tarragona Darko Jorgić Darko Jorgić Tina Šutej Maruša Mišmaš golf Žan Luka Štirn Ana Belac Vida Obrsnel Pia Babnik Pia Babnik

Četrtek, 28. 6. 2018, 23.24

5 let, 10 mesecev

Sredozemske igre, Tarragona, 7. dan

Še drugo zlato za Slovenijo! Priskrbel ga je Darko Jorgić.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

1

Darko Jorgić | Foto Simon Kavčič

Foto: Simon Kavčič

Sedmi tekmovalni dan 18. sredozemskih iger v Tarragoni je Slovenija dočakala šele drugo zlato odličje. Zanj je poskrbel namiznoteniški igralec Darko Jorgić, ki je v finalu pometel s Špancem Jesusom Canterom Juncalom. Tri bronaste medalje so dodali golfisti, dve atleti, skupna bera slovenskih odličij je tako 25.

"Delovalo je gladko, ampak v finalu sem nekaj setov tudi izgubil oziroma skoraj izgubil niz, ampak dobro," je po tem, ko je v finalu s 4:0 odpihnil domačina, povedal slovenski as Darko Jorgić in samokritično dodal: "Že v skupini sem imel nekaj težav, za vsakega nasprotnika se je treba potruditi, vsi ti igralci igrajo na mednarodnih turnirjih, poznamo se in nekako se je izkazalo, da sem bil najmočnejši."

Težke razmere, a "kdor se najhitreje prilagodi, pač zmaga"

Darko Jorgić: To so moje prve sredozemske igre in medalja mi zato pomeni veliko. | Foto: Simon Kavčič Darko Jorgić: To so moje prve sredozemske igre in medalja mi zato pomeni veliko. Foto: Simon Kavčič Razmere na namiznoteniškem turnirju sredozemskih igre, ki ga gosti mestece Valls, so bile nadvse zahtevne, v dvorani je bila huda vročina, natrpan urnik tekmovalcem ni omogočal niti normalnega prehranjevanja, a razmere so bile enake za vse, poudarja slovenski junak sedmega tekmovalnega dne: "Razmere so bile težke, v dvorani je 30 stopinj Celzija, brez klime. A kdor se najhitreje prilagodi, pač zmaga in tudi to se zdaj vidi."

Turnir za namiznoteniške igralce vendarle ne spada med najzahtevnejše. "To so moje prve sredozemske igre in medalja mi zato pomeni veliko. Po kakovosti so pred temi igrami samo OI in svetovno ter evropsko prvenstvo," še pravi Jorgić, ki si kot glavni cilj v prihodnjih dveh letih postavlja uvrstitev na olimpijske igre v Tokio.

Šutejeva in Mišmaševa srebrna in bronasta

Na atletskem štadionu v Tarragoni sta padli še dve kolajni za Slovenijo. Skakalka ob palici Tina Šutej je osvojila srebro. Preskočila je 4,41 metra, v drugem poskusu, poskušala še 4,51, a ji ni uspelo. Zmagala je Francozinja Ninon Guillon-Romarin, ki ji je uspelo preskočiti 4,46 metra.

Maruša Mišmaš je bila tretja na 3000 metrov z zaprekami. Od štarta do predzadnjega kroga je tekla za Albanko Luizo Gego in Tunizijko Habibo Ghribi, za tem tretje mesto prepustila Španki Irene Sanchez Escribano Figueroa, a jo nato v šprintu v zadnjem krogu prehitela in se veselila uvrstitve na stopničke. 

Maruša Mišmaš si je pritekla bron. | Foto: OKS/Aleš Fevžer Maruša Mišmaš si je pritekla bron. Foto: OKS/Aleš Fevžer

Veronika Domjan je v metu diska končala na sedmem mestu (56,26 m), s konkurenco je prepričljivo opravila Hrvatica Sandra Perković (66,46 m).

Golfisti so si priborili tri odličja

Izvrstno so štiridnevno tekmovanje končali tudi slovenski golfisti. Osvojili so tri bronaste kolajne. Ana Belac in Žan Luka Štirn sta osvojila odličji v posamični konkurenci, Belaceva pa je z Vido Obrsnel (peto mesto) in Pio Babnik (14.) dobila še bron v ekipni tekmi. 

Žan Luka Štirn, Vida Obrsnel, Ana Belac in Pia Babnik | Foto: Simon Kavčič Žan Luka Štirn, Vida Obrsnel, Ana Belac in Pia Babnik Foto: Simon Kavčič

"Po prvem dnevu sem vodila, skupaj s še štirimi igralkami, drugi dan sem imela malo smole, tretji dan sem spet potegnila in danes le še končala to, kar sem že prej pripravila. Zadnja runda je bila kar stresna, začela sem slabše, prvih devet lukenj je bilo tri čez par, nato so se stvari postavile na svoje mesto," je povedala Belaceva, vesela, da je osvojila medaljo za Slovenijo, saj takšnih turnirjev ni veliko.

Tudi Žan Luka Štirn je bil vesel brona. "Če bi mi kdo dejal, da bom osvojil medaljo na sredozemskih igrah, bi bil seveda zelo vesel, zdaj pa, ko sem nekoliko slabše končal, kot sem si želel, pa je morda nekaj grenkega priokusa. A še vedno je bronasto odličje super."

Turnir je spremljal tudi generalni sekretar Golf zveze Slovenije Gorazd Kogoj, ki je bil na dosežek slovenske reprezentance nadvse ponosen. Dobiti odličje v konkurenci, v kateri je tri četrtine igralcev profesionalcev, je seveda za amaterje lep uspeh, je dejal. 

Iza Mlakar
Sportal Slovenke do sedmega mesta, selektor z grenčico v ustih

Odbojkarice končale lov za kolajno, osip na teniškem turnirju

Odbojkarice so s porazom proti Francozinjam (2:3 v nizih) v četrtfinalu končale lov na odličje, na teniških igriščih je med Slovenci v konkurenci ostala le še Veronika Erjavec, ki se je uvrstila v polfinale. V današnjem četrtfinalu je gladko zmagala, premagala je Tunizijko Chiraz Bechri s 6:2, 6:1. Rokometašice so igrale zadnjo tekmo v predtekmovanju, merile so se z Grčijo in zmagale z 29:24.

Maruša Štrajhar
Sportal Za medalje tokrat poskrbeli judoisti, rokometaši izgubili četrtfinale proti Hrvatom
Sportal Telovadcem se je utrgalo, rokoborec jezen po porazu v finalu
David Habat
Sportal Rokoborec iz diaspore, znane po polki, prinesel zmagovito miselnost
Ne spreglejte