Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 4. 2014,
21.06

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca Bruno Najdič odbojkarice Slovenija seznam

Ponedeljek, 14. 4. 2014, 21.06

4 leta, 10 mesecev

Selektor Najdič že naletel na čeri: kar pet odpovedi, dve vprašljivi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Novi selektor slovenske ženske reprezentance Bruno Najdič je z izbrankami v ponedeljek v Mariboru začel s pripravami na kvalifikacijski nastop na EP 2015.

Na prvem zboru bo le osem igralk, ki se jim bo v torek pridružila še Sara Valenčič, toda to bo le "ogrevanje" za 2. maj, ko se bodo priprave tudi resnično začele. Na širšem selektorskem seznamu je bilo 25 igralk, vendar so se nekatere igralke zanj zahvalile. Nekatere zaradi študijskih, druge zaradi drugačnih obveznosti, od tretjih pa ni bilo glasu. Tako med izbrankami ne bo Tjaše Turnšek, Mete Jerale, Ize Mlakar, Karmen Kočar in Sare Hutinski, kar pomeni, da bo novi selektor slovenske ženske reprezentance v kvalifikacijah za nastop na EP 2015 in potem junija ter julija še v evropski ligi, lahko računal na 20 igralk. Morda še na kakšno manj.

Čaka jih pet prijateljskih obračunov

"V ponedeljek so se Mariboru zbrale tiste igralke, ki prihajajo iz slovenske lige. Ob sedmerici iz Nove KBM Branik bo z njimi še Tina Kaker, medtem ko se bo Sara Valenčič ekipi pridružila v torek. Za ta in prihodnji teden smo se za trening odločili zato, ker bi igralke iz slovenske lige imele predolg odmor in bi bile predolgo brez stika z žogo. Druge igralke, mislim na tiste, ki igrajo v tujini, so skoraj še vse v pogonu, saj se jim državna prvenstva šele končujejo. Žal 2. maja ne bo še Žive Recek, prišla bo dva ali tri dni pozneje, šele 17. maja pa iz ZDA pride Valentina Založnik. Do prvega kvalifikacijskega turnirja, ki bo v Madridu, načrtujemo pet prijateljskih tekem. Osmega in 9. maja bomo v Mariboru igrali proti Madžarski, nato bomo od 15. do 19. maja imeli skupne priprave s Slovaško v Puchovu in v tem obdobju bomo igrali še dve prijateljski tekmi, pred odhodom v Španijo pa nas v Mariboru čaka še prijateljska tekma z Izraelom. Načrtovali smo med štiri in šest prijateljskih tekem, odigrali jih bomo pet, edino, kar bi si želel, je to, da bi tri igrali zapored, vendar tega ni bilo mogoče organizirati. Toda tudi tako je v redu," je o načrtu priprav povedal Najdič.

Borovinškova rahlo poškodovana, Lipicerjava še razmišlja

Na seznamu sta od igralk iz tujine ob Hutinskijevi in Kočarjevi, ki sta sodelovanje v izbrani vrsti že odpovedali, vprašljivi še udeležbi Sonje Borovinšek in Tine Lipicer Samec.

"Seveda bi si želel, da bi odzvale vse igralke, tako tiste, ki igrajo v tujini kot tiste, ki igrajo v domačem prvenstvu. Toda to žal ni bilo mogoče. Ob tej četverici igralk, ki se je igranju v reprezentanci že odpovedala, še čakam na dokončni odgovor Tine Lipicer Samec, ta bo končno odločitev sprejela deset dni po koncu državnega prvenstva v Italiji. Počakati bomo morali še na to, v kakšnem stanju bo Sonja Borovinšek, ki si želi igrati za reprezentanco, vendar ima težave s trebušno mišico. Tudi druge igralke, ki igrajo v tujih klubih, so se vabilu odzvale," je še povedal Najdič. V kvalifikacijah za nastop na EP bodo slovenske odbojkarice igrale v skupini C, njihove nasprotnice pa bodo reprezentance Španije, Češke in najboljša ekipa iz druge skupine prvega kroga kvalifikacij. Ne glede na to, v kakšni zasedbi bodo slovenske odbojkarice na koncu šle na kvalifikacijske obračune v Španijo (od 23. do 25. maja) oziroma na Češko (od 30. maja do 2. junija), bo cilj Najdičevih izbrank ostal isti. Slovenske odbojkarice bodo prvič zaigrale tudi v evropski ligi, Slovenija bo igrala v skupini A z Bolgarijo, Azerbajdžanom in Turčijo, računal tudi na mlajše igralke, ki v kvalifikacijah verjetno ne bodo prav veliko igrale. A kakorkoli že, v tem letu tudi slovenska ženska reprezentanca postaja prava reprezentanca, ki bo imela dovolj akcij, da gre v lov za srednjim evropskim kakovostnim razredom. Igranje v evropski ligi je zagotovo ena od stopničk na poti do tja, z malo sreče pa tudi evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Belgiji in na Nizozemskem, ni nedosegljivo.

Ne spreglejte