Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 9. 2011,
13.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 9. 2011, 13.25

8 let

Šemetova v Montpellierju prebila led

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska prvakinja v ritmični gimnastiki Tjaša Šeme je uspešno prebila led na predolimpijskem svetovnem prvenstvu v Montpellierju.

Danes je kvalifikacijske nastope začela z obročem, vajo prikazala tekoče in brez večjih napak ter za nastop prejela 24,475 točke, kar pomeni dober začetek prvenstva, a zdaj si želi nastope stopnjevati iz dneva v dan. Izkušena telovadka Narodnega doma je vajo prikazala zelo izrazno, samozavestno in prepričljivo, a naredila manjšo napako pri metu z nogo, ki ji je posledično "odnesla" slabo točko pri končnem zbiru. Ne glede na to je Šemetova z uvodnim nastopom zadovoljna, čeprav je takoj po nastopu priznala, da je nekaj treme še vseeno bilo: "Malo treme je bilo in še sama sem bila presenečena nad tem, saj nastopam že na svojem petem svetovnem prvenstvu in je res nisem pričakovala. A to je bolj tista vznemirjenost pred tekmo, želja po dobrem nastopu."

"Moram reči, da sem s prvim nastopom zadovoljna, saj sem ga opravila brez velikih napak. Le vmes se mi je pripetil manjši 'kiks', ki me je sicer za hip zmedel, a sem se hitro zbrala in vajo nadaljevala zelo dobro do konca. Zato sem še bolj vesela, saj je bil to eden mojih ciljev. Pri tako težkih in tveganih elementih, kot jih imamo v vajah, se ti napaka namreč vedno lahko pripeti, a pomembno je, kako se nanjo odzoveš. Sama sem si zadala, da moram ne glede na to, ali je napaka velika ali majhna, nadaljevati, kot da ni bilo nič. In to mi je danes odlično uspelo," je pojasnila 24-letna ritmičarka, ki se v sloviti Areni odlično počuti: "Tudi med nastopom sem se počutila zelo dobro, zdi se mi, da me je tudi občinstvo zelo dobro sprejelo in zdaj sem si kar malo oddahnila, da je prvega dneva zame konec."

Salaujova: Dobro za prvo vajo

Telovadki bo današnji dan hitro minil, najprej bo v ogrevalni dvorani malo ponovila prvine za nastop z žogo, s katero se bo predstavila v torek, nato bo prišel na vrsto krajši počitek in psihična priprava na naslednje tri nastope. "Res upam, da mi bodo naslednje tri vaje uspele še boljše kot obroč, brez vsakršne nepotrebne napake," si želi Grosupeljčanka, ki na prvenstvu zelo uživa tudi v vzdušju: "Vzdušje tu mi je zelo všeč, vsi so dobre volje, prijazni, tudi jaz sem dobre volje, tako da je lažje nastopati. Poleg tega smo tukaj v Franciji zelo dobra ekipa, imamo se super in upam, da bo še naprej tako." Nastop svoje varovanke je kot uspešnega ocenila tudi trenerka reprezentance Lena Salaujova: "Za prvo vajo je bilo dobro. Moram reči, da sem vesela, da Tjaša ni naredila kakšne večje napake in je tako uspešno prebila led. Bila je zbrana, po manjši napaki je uspešno nadaljevala do konca in nastopila zelo izrazno. Kar je bilo morda treme, upam, da je zdaj v naslednjih treh nastopih ne bo več, in da bo Tjaša naslednje dni še izboljšala tehniko z rekvizitom, da ne bo nepotrebnih napak, malo tudi težine in da ji bo uspela celotna tekma tako, kot zna."

Današnje kvalifikacijske nastope je z obročem sicer začela Kazahstanka Ana Alabjeva, ki je tako odprla teden dni dolg praznik tega atraktivnega ženskega športa. Po polovici tekmovanja so za zdaj najbolj navdušile Izraelka Neta Rivkin (27,800 točke), Ukrajinka Alina Maksimenko, ki je za predstavo z obročem prejela 27,775, in Bolgarka Silvija Miteva (27,475). A prve favoritinje Rusinje na čelu z olimpijsko, svetovno in evropsko prvakinjo Jevgenijo Kanajevo nastopi še čakajo.

Natančnejše uvrstitve bodo znane v večernih urah, ko se bodo vse tekmovalke na 31. svetovnem prvenstvu predstavile vsaj z eno vajo - ali z obročem ali žogo.

Ne spreglejte