Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 5. 2015,
23.29

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Medvode Iztok Utroša Iza Šalehar Lia Šalehar

Petek, 8. 5. 2015, 23.29

5 let, 3 mesece

Sestri Šalehar in brata Turk v četrtfinalu dvojic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Medvodah sta bila na sporedu prvi in drugi krog mednarodnega turnirja v badmintonu Slovenija International.

V posamični konkurenci Slovenija nima več svojih predstavnikov, zato pa so se v četrtfinale prebili sestri Iza in Lia Šalehar ter brata Aljoša in Urban Turk v konkurenci dvojic.

V konkurenci moški posamezno sta nastopila Iztok Utroša in Alen Roj. Oba sta po zmagi v prvem krogu nato izgubila in se nista uvrstila v sobotni četrtfinale. Utroša je v prvem krogu premagal madžarskega prvaka Gergely Krausza z 2:1 v nizih, nato pa je izgubil z drugim nosilcem Ukrajincem Dimitrom Zavadskim z 0:2. Roj je v prvem krogu z 2:0 premagal Nizozemca Vincenta de Vriesa, nato pa ga je v drugem krogu z 2:0 premagal četrti nosilec Finec Etu Heino. Že v prvem krogu je s tekmovanjem končala državna prvakinja Kaja Stanković, ki jo je z 2:0 premagala Anna Rankin z Nove Zelandije.

Pri moških dvojicah je nastopilo pet slovenskih dvojic, medtem ko sta Luka Petrič in Primož Flis nastopila s soigralcema iz Bolgarije oziroma Poljske. V prvem krogu so se od nadaljnjega tekmovanja poslovile dvojice Martin Adler/Dani Klančar, Aljoša Beber/Denis Člekovič, Martin Adler/Dani Klančar, Miha Ivanič/Andraž Krapež, Martin Cerkovnik/Urban Herman, ki sta ju premagala Luka Petrič in Bolgar Blagovest Kisjov, ter Primož Flis/Michal Walentek.

Z dvema zmagama sta se v sobotni četrtfinale prebila brata Aljoša in Urban Turk, medtem ko so Petrič in Kisjov ter Matic in Miha Ivančič s tekmovanjem končala v drugem krogu.

Pri ženskih dvojicah so nastopile štiri slovenske dvojice. V prvem krogu sta se poslovili Katrina Beton in Ana Marija Šetina, v drugem pa še Petra Polanc in Kaja Stanković ter Vesna Brlič in Eva Gruber, ki sta ju premagali sestri Iza in Lia Šalehar, ki bosta v soboto igrali v četrtfinalu.

Slovenske mešane dvojice so s tekmovanjem končale že danes. V prvem krogu so izgubile dvojice Primož Flis in Kaja Stankovič, Miha Ivančič in Petra Polanc, Martin Cerkovnik in Ana Marija Šetina ter Miha Ivanič in Lia Šalehar, ki sta izgubila proti Maticu Ivančiču in Kaji Okršlar. Za Ivančiča in Okršlarjevo se je mednarodni turnir v Medvodah končal v drugem krogu.

Ne spreglejte