Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
14. 9. 2012,
7.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ameriški nogomet Ljubljana Silverhawks

Petek, 14. 9. 2012, 7.45

8 let

Silverhawks gostijo mednarodni turnir v brezkontaktnem nogometu

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvi oktobrski vikend se bo v Domžalah dogajal mednarodni turnir v brezkontaktnem ameriškem nogometu. Ljubljana Silverhawks obljubljajo močno konkurenco in uvrstitev čim višje.

Tako imenovana "flag football" sekcija Ljubljana Silverhawks, ki je v spomladansko-poletnem delu sezone osvojila hrvaško prvenstvo v polkontaktni različici ameriškega nogometa sedem na sedem, prvi konec tedna v oktobru na osrednjem stadionu v Domžalah organizira največji mednarodni turnir v brezkontaktnem ameriškem nogometu v Sloveniji doslej. Dvanajst ekip iz previdoma osmih držav bo v dveh dneh odigralo 46 tekem. Istočasno se bodo igrale po tri tekme pet na pet brezkontaktnega ameriškega nogometa. V soboto bo 12 ekip razdeljenih v dve skupini po šest, kjer se bodo pomerile vsaka med sabo. V nedeljo pa najboljše štiri iz vsake skupine napredujejo v končnico.

Več o prihajajočem dogodku nam je povedal vodja ljubljanske ekipe in organizator turnirja Luka Uvodič. "Trenutno je potrjenih osem ekip iz štirih držav - Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije. Turnir bo gotovo zanimiv. Iz Avstrije - njihova reprezentanca je pred kratkim postala svetovna prvakinja v 'flagu' - prihajajo državni podprvaki. Madžarski predstavnik je izredno močan po kvaliteti, kar dokazujejo njihovi rezultati predvsem v Avstriji in Nemčiji. Južni sosedje pa so z razvojem 'flaga' pet na pet začeli dve leti pred nami. Kar nekaj ekip iz Avstrije in Nemčije se še dogovarja za udeležbo, italijanski Bologna Warriors pa so tik pred potrditvijo prihoda."

"Jasno, zmaga je vedno cilj. Če je realen v konkurenci tako močnih ekip, pa je drugo vprašanje. Po kvaliteti zagotovo sodimo med štiri najboljše, a besede niso dovolj, to bo potrebno pokazati tudi na igrišču. A prepričan sem, da bomo fantje dali vse od sebe," obljublja Uvodič in na dogodek v Domžale vabi čim večje število ljudi, ki bi radi spoznali ameriški nogomet in njegovo brezkontaktno različico. "Vstopnine ne bo. Želimo si, da bi čim več ljudi prišlo preverit, za kakšen šport gre. Gledalci bodo lahko sodelovali v nagradnih igrah, se preizkusili v metanju žoge za ameriški nogomet in podobno." Turnir bodo Silverhawks izkoristili tudi za novačenje novih igralcev. "Želimo pokazati, da tudi ta različica ameriškega nogometa zahteva veliko predanosti, volje, taktike, ekipnega truda in znanja. Želimo pa tudi kakšne interesente pritegniti k treniranju."

Ne spreglejte