Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 8. 2011,
18.54

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rajmond Debevec Robi Markoja

Četrtek, 4. 8. 2011, 18.54

8 let, 1 mesec

Slovenci osmi na ekipni tekmi z MK puško leže

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska moška strelska reprezentanca je na evropskem prvenstvu z orožjem malega in velikega kalibra ter puško šibrenico v Beogradu na ekipni tekmi z malokalibrsko puško leže zasedla osmo mesto.

Rajmond Debevec, Robi Markoja in Željko Moičevič so skupno zadeli 1777 krogov, tako kot šestouvrščeni Španci in sedmouvrščeni Avstrijci. Zlato kolajno je osvojila Francija (1789), srebrno Nemčija (1783), bronasto pa Danska (1782).

Vsi naši strelci so se prek eliminacij brez večjih težav prebili na petkovo glavno tekmo, ki se bo začela ob 10.45. Debevec je zadel 593, Markoja in Moičevič pa po 592 krogov, kar jim je skupno navrglo končno osmo mesto v konkurenci 22 držav.

"Na evropskih in svetovnih prvenstvih nikoli nismo namenjali veliko pozornosti tej disciplini, bolj ali manj smo jo vedno izkoristili za privajanje na našo paradno disciplino v trojnem položaju. Navkljub temu sem z današnjim osmim mestom v tako močni konkurenci lahko povsem zadovoljen. Vsi naši strelci so se prek eliminacij zanesljivo uvrstili na petkovo glavno tekmo, kar je lep obet pred nedeljsko tekmo v trojnem položaju," je po eliminacijah in ekipni tekmi v ležečem položaju dejal slovenski selektor Lojze Mikolič.

V strelskem centru Kovilovo v predmestju Beogradu bosta v petek nastopili tudi Živa Dvoršak in Renata Oražem Vršič z malokalibrsko puško v trojnem položaju, slovenski ljubitelji strelstva pa bodo z velikim zanimanjem spremljali nastop Boštjana Mačka v trapu. Sredozemski prvak iz Pescare je po današnjih treh serijah v samem vrhu, saj je zadel vseh 75 letečih tarč. Poleg Mačka so maksimalno število zadetkov dosegli še Rus Maksim Kosarev, Francoz Yves Tronc in Madžar Erik Varga.

Ivo Kompan je v treh serijah zadel 69, Matej Žniderčič pa 66 letečih tarč, kar jima je navrglo začasno uvrstitev na 66. oziroma 81. mesto.

V ekipni konkurenci je v začasnem vodstvu Rusija (222) pred Češko (220) in Italijo (219), Slovenija je na 16. mestu (210).

Ne spreglejte