Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 1. 2024,
14.21

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Andreja Ojsteršek Urh Namizni tenis

Torek, 16. 1. 2024, 14.21

3 mesece, 2 tedna

Slovenija z Brazilijo, Singapurjem, Kanado in Malezijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
namizni tenis Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca bo v južnokorejskem Busanu, kjer bo ekipno svetovno prvenstvo potekalo od 16. do 25. februarja, igrala v skupini 7, njeni nasprotniki pa bodo Brazilija, Singapur, Kanada in Malezija, je določil današnji žreb na prozorišču SP.

"V tej skupini se bo dalo igrati proti vsaki ekipi, tudi z Brazilijo," je bila po žrebu prepričana Andreja Ojsteršek Urh, slovenska selektorica, pred njenim odhodom v Saarbrücken.

Tam bosta z Darkom Jorgićem skušala odpraviti še nekatere pomanjkljivosti v njegovi igri pred sobotnim evropskim TOP 16 v Montreuxu, na katerem bo najboljši slovenski namiznoteniški igralec branil prvo mesto.

Nosilec slovenske skupine na SP je Brazilija, ki je glede na uvrstitve svojih igralcev na svetovni lestvici tudi favorit za prvo mesto. Prvo ime brazilske ekipe je Hugo Calderon, šesti igralec sveta, Jorgić je na novi lestvici izgubil eno mesto in je petnajsti.

Pred Denijem Kožulom, ki je trenutno 144., sta na svetovni lestvici tudi Brazilca Viktor Ishiy (94.) in Guilherme Teodoro (140.), nekaj mest za njim pa Eric Jouti (160.). Tretji najboljši slovenski igralec, Peter Hribar, je 262.

Drugi največji konkurent slovenski reprezentanci bo najverjetneje Singapur. Njegov najboljši igralec je Izak Quek (55.), drugi Yew En Koen Pang (98.) in tretji Zhe Yu Clarence Chew (171.).

Lažje delo bi slovenska izbrana vrsta morala imeti proti Kanadi, njeno prvo ime je Eugene Wang (64.), medtem ko je njihovega drugega igralca, Edwarda Lyja (177.) na turnirju v ZDA v Corpus Christiju Kožul v ponedeljek gladko premagal v drugem krogu kvalifikacij.

Tudi Malezija ne sodi med ekipe, ki bi izbrancem Andreje Ojsteršek Urh lahko povzročila večje težave, saj je njen najboljši igralec Javen Choong (367.).

Zmagovalci osmih skupin se bodo neposredno uvrstile v osmino finala, drugo in tretjeuvrščene ekipe pa čaka razigravanje. Na olimpijske igre v Parizu se bodo potem neposredno uvrstili zmagovalci tekem osmine finala, o preostalih treh oziroma štirih mestih, odvisno od tega, kako visoko bodo Francozi, pa bo odločala uvrstitev na svetovni lestvici.

"Deni in Peter sta trenutno v ZDA, Darka konec tedna čaka TOP 16, nato potuje na star contender v Goo, tako da se bomo na svetovno prvenstvo pripravljali kar v Saarbrücknu," je še povedala slovenska selektorica.

Slovenska ženska reprezentanca se ni uvrstila med najboljših 40 na svetu za ekipno SP.

Preberite še:

Darko Jorgić
Sportal Jorgić v Dohi zanesljivo v osmino finala
Ne spreglejte