Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 5. 2008,
21.22

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 19. 5. 2008, 21.22

8 let, 1 mesec

Slovenke spet svetovne prvakinje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Svetovno prvenstvo za igralke do 23. leta se je imenitno začelo za slovenski tabor, saj so naša dekleta osvojila zlato v ekipnem tekmovanju.

Naša reprezentanca je tako ponovila uspeh z zadnjega svetovnega prvenstva pred dvema letoma v Bolzanu. Odlično je za začela Barbara Fidel, ki je s 599 podrtimi keglji dosegla drugi najboljši izid, uspešnejša je bila le Makedonka Gievska (601). Anja Kozmus je k zlatemu nizu prispevala 558 kegljev, tretja po vrsti Rada Savič pa 560.

V drugem delu ekipnega tekmovanja so zelo dobro nastopile še tri naše tekmovalke. Najprej je svojo nalogo izpolnila Sabina Koljič. Po posameznih stezah je zbrala 141 kegljev v prvih tridesetih lučajih (88+53), 139 v naslednjih (94+45), v tretjem 'zamahu' pa jih je podrla kar 157 (89+68). Prišla je v položaj, ko se je celo borila za enega najboljših izidov. Na koncu jo je malo zmanjklalo – 136 (96+40), a je podrla 573 kegljev in izpolnila svojo osnovnio nalogo, saj je 'držala' Čehinjo Vaverkovo, kar ni šala.

"Škoda tistih zadnjih lučajev na čiščenju. Ko pridem v položaj, da dosežem imeniten rezultat, vedno kaj 'zaštrikam'," Sabina celo ni bila zadovoljna po nastopu.

Sledilo je 'rušenje' Mariborčanke Eve Sajko. Odločno je začela in si vsakih 30 lučajev priborila številko okrog 150. Najprej z 86+63, potem z 92 na polno in 59 v čiščenju. Na stezi št.7 je imela kar precej smole, dva lučaja pred koncem pa je prišlo celo do prekinitve. Čakala je najmanj deset minut, kar se je poznalo v njenem nastopu v polno v zadnjih 30 lučaji. Na srečo je odlično čistila in na koncu podrla kar 585 kegljev. Takrat je prednost Slovenk pred Čehinjami narasla že na 40 kegljev. Potrebno je bilo to le še ohraniti v zadnjem nastopu, ko je bila na vrsti še Nada Savič. Celjanka je to nalogo zlahka opravila in se 'zaustavila' šele pri 598 kegljih. Spet velika zmaga in uspeh slovenskega kegljanja.

"Izjemno sem zadovoljen. Ponovno smo dokazali, da imamo kakovostno reprezentanco in nam pač nihče ne more do živega. Čehinje so nas tokrat malce lovile, toda niso nas uspele dokončno ujeti," je povedal zadovoljni selektor Lado Gobec.

Svetovno prvenstvo v Zadru se bo nadaljevalu jutri z moštvenim nastopom za kegljače. Slovenski selektor moške reprezentance Franc Belcijan je določil vrstni red nastopov naših. Najprej bo šel na steze Mario Čulibrk, za njim Matej Lepej in Miha Trdan, potem pa še Rok Ružman, Davor Sobočan in Grega Bajželj.

Ne spreglejte