Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 2. 2024,
14.55

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Peter Hribar Deni Kožul Darko Jorgić Darko Jorgić Namizni tenis

Ponedeljek, 19. 2. 2024, 14.55

2 meseca, 1 teden

Namizni tenis, SP

Slovenski namiznoteniški igralci že v osmini finala SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Darko Jorgić | Foto worldtabletennis.com

Foto: worldtabletennis.com

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca si je po zmagi nad Kanado s 3:0 že zagotovila nastop v osmini finala ekipnega svetovnega prvenstva v južnokorejskem Busanu. V torek bo za konec skupinskega dela igrala še z Malezijo.

Izbranci selektorice Andreje Ojsteršek Urh so tudi tretji dvoboj na SP v Busanu prepričljivo dobili. Pred tem so s 3:1 v zmagah ugnali še Singapur in Brazilijo ter zasedajo vrh lestvice v skupini 7.

Najboljši slovenski igralec zadnjih let Darko Jorgić je bil kot prvi za mizo s 3:0 (4, 4, 3) prepričljiv proti Simeonu Martinu. Delo je nadaljeval Deni Kožul, ki je s 3:1 (-9, 9, 8, 6) premagal Edwarda Lyja, za tretjo točko pa je poskrbel Peter Hribar, ki je s 3:0 (10, 4, 7) ugnal Mattea Martina.

"Vsekakor nam je bilo brez Wanga na drugi strani nekoliko lažje priti do zmage. Darko in Peter sta svojo nalogo opravila brez večjih težav, medtem ko Deni nekako še vedno na začetku tekme ne najde svojega ritma. Ko pa se razigra, igra dobro. Ker se bliža sredina odločilna tekma za uvrstitev v četrtfinale, s čimer bi si zagotovili nastop na OI, bomo tudi proti Maleziji igrali v najmočnejši zasedbi," je za Namiznoteniško zvezo Slovenije dejala Ojsteršek Urh.

Slovenci imajo tako kot Brazilci šest točk, a so zadnji že odigrali vse štiri tekme v skupinskem delu tekmovanja, s čimer so si Jorgić in soigralci že zagotovili prvo mesto. Sledijo Singapur (pet točk), Kanada (štiri) in Malezija (tri). Prav s zadnjo se bo slovenska četa pomerila v torek ob 5. uri po slovenskem času.

Drugo in tretjeuvrščene zasedbe v osmih skupinah bodo igrale dodatne kvalifikacije.

Slovenske barve na SP branijo Jorgić (15. na svetovni lestvici ITTF), Kožul (145.), Hribar (266.) in Brin Vovk Petrovski (425.). Na zadnjem SP v Chengduju na Kitajskem je Slovenija izpadla v osmini finala proti Portugalski.

Preberite še:

Darko Jorgić Ljubljana 2023
Sportal Slovenski namiznoteniški igralci so vse bližje olimpijskim igram
Darko Jorgić
Sportal Sloveniji pomembna zmaga na svetovnem prvenstvu
Ne spreglejte