Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 10. 2014,
15.16

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 26. 10. 2014, 15.16

8 let, 1 mesec

Slovenski padalci so merilo za cel svet v skokih na cilj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski padalci so suvereno ubranili naslov skupnega zmagovalca v svetovnem pokalu v skokih na cilj.

Na letošnjem finalnem tekmovanju svetovnega pokala v skokih na cilj je nastopilo rekordno število ekip, ob jezeru Maggiore se jih je zbralo 44, najbolj zadovoljni pa se iz Švice vračajo slovenski padalci, ki so ubranili naslov skupnega zmagovalca v sezoni 2014. Ekipa Elan v postavi Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec, Domen Vodišek in Matej Bečan je v Švico pripotovala z odličnim izhodiščem 40 točk naskoka pred Italijani in ko so že v prvi seriji zbrali vsega en centimeter je bilo jasno, da so prišli na sklepno dejanje sezone, visoko motivirani.

''Motiva nam nikoli ni manjkalo in tudi tokrat je bilo tako. Resda smo uspehov že vajeni, toda novih se ne branimo nikoli, nenazadnje je to le vnovičen dokaz našega dobrega dela,'' so v en glas poudarjali člani Elanove ekipe, ki je bila tokrat nekoliko spremenjena (zaradi poškodb sta doma ostala Roman Karun in Peter Balta). Na samem tekmovanju so bili Slovenci v ospredju ves čas, njihovi najhujši tekmeci Italijani so ga polomili že v prvih treh serijah, kar je bila le voda na mlin Slovencem, ki so skakali sproščeno in brez večjih napak.

Pri posameznikih je kralj postal Nemec Stefan Wiesner

''Že pred odhodom v Švico smo si dejali, da na pot ne gremo zastonj, temveč smo se odlično pripravili že doma in na koncu nam je uspel vnovičen velik dosežek. Ko smo že v uvodni seriji naredili odličen rezultat, smo vedeli da je naša pot prava, vmes se je sicer pripetila še kakšna manjša napaka, toda na koncu je zmaga gladka in povsem zaslužena. Tudi svojega uspeha sem izjemno vesel, pokazalo se je dobro delo v zadnjih dveh tednih in upam, da bom ta dosežek kronal še kdaj v prihodnje,'' se je zmage razveselil Matej Bečan.

Skozi celotno tekmovanje je potekal tudi srdit boj za skupno zmago med posamezniki, kjer se je na koncu uspeha veselil Nemec Stefan Wiesner, naš najboljši pa je bil Domen Vodišek, ki je osvojil končno drugo mesto, tretji pa je bil Senad Salkič. ''Naši dosežki so plod dobrega in dolgega dela, vselej pa se za najbolj pomembne tekme znamo ustrezno zbrati in motivirati, kar se na koncu odraža z rezultati, je sezono opisal Domen Vodišek. Kot je že v navadi je pred padalci nekaj tekmovalnega počitka, po novem letu pa sledijo že priprave na zimsko sezono v paraskiju, kjer jih čakajo tri tekme svetovnega pokala in svetovno prvenstvo.''

Ne spreglejte