Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
6. 7. 2012,
11.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 6. 7. 2012, 11.42

8 let

Štamcar: Takšne tekme pri nas še ni bilo

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Beograd Vukovi čakajo nasprotnika za Cefl Bowl. V drugem polfinalu tekmovanja CEFL se bodo to soboto v Domžalah pomerili Ljubljana Silverhawks in Hohenems Blue Devils.

Ljubljana Silverhawks na osrednjem stadionu v Domžalah to soboto ob 17.30 igrajo za preboj v svoj drugi finale regionalne lige Sport Klub Cefl, potem ko so pred dvema letoma Cefl Bowl izgubili proti ekipi Beograd Vukovi. Ti bodo finalni nasprotnik tudi letos (21. julija). Nihče namreč ne dvomi, da slovenski prvaki v ameriškem nogometu ne bodo dobili polfinalne tekme. V rednem delu so zmagali pet od šestih tekem, izgubili so le v Beogradu (25:28). V državnem prvenstvu pa so tretjo lovoriko osvojili brez poraza. Polfinalni nasprotnik, avstrijsko-švicarsko moštvo Blue Devils iz Hohenemsa, je v rednem delu izgubilo štiri tekme, tudi obe proti Sokolom (2:26 in 14:30).

"Rekel bi, da bi ligo morali dobiti"

Pred polfinalom smo poklicali Roka Štamcarja, ki je v klubu že od samega začetka (deset let). Po lanski sezoni je napovedal slovo, a se je vrnil na igrišča. Začutil je, da je letos prava priložnost, da končno osvojijo Cefl, nam je dejal, ko smo Silverhawkse pozimi obiskali na enem prvih treningov pred sezono 2012. Do želene lovorike jim zdaj manjkata le še dve zmagi. Je pred polfinalno tekmo naslov realen? "Rekel bi, da bi ligo morali dobiti! Glede na igro Vukovov na njihovi zadnji tekmi bi rekel, da smo boljši nasprotnik. Res pa je, da bo finale najbrž v Beogradu in bo zato za nas malo težje. A če odigramo svoj nogomet, če bodo fantje pridni na treningih, kar tudi so, imamo realne možnosti, da zmagamo tudi v Beogradu. Polfinale pa itak, saj smo letos že dvakrat dokazali, da smo boljši in mislim, da bi morali tudi to soboto boljši tekmec od Avstrijcev," je odločen Štamcar, ki je na gostovanju v Hohenemsu ujel dva "touchdowna" (druga dva pa Bojan Justin po podajah Anthonyja Gardnerja).

Silverhawks bodo v Domžalah v skoraj popolni postavi, četudi je kdo lažje poškodovan, bo stisnil zobe. Od ključnih igralcev je vprašljiv le nastop Petra Namorša Vujinovića (izpah rame). Z vsemi močmi pa na polfinale prihajajo tudi Blue Devils. "Slišal sem, da pridejo vsi, da s takšnim številom že dolgo niso šli na gostovanje. Prišli bodo z vsemi Američani. Pride tudi Galusha, proti kateremu sem igral pred leti, ko sem bil v Avstriji. Takrat je bil MVP avstrijske lige. Je zelo neugoden, je njihov najbolj nevaren igralec. Spomnim se, da nam je takrat dal štiri 'touchdowne' na posebnih ekipah, dva ob vračanju 'punta' in dva ob vračanju začetnega udarca. A mislim, da ga bo naša obramba ustavila," pove Štamcar.

Ameriški tekač in vračalec žoge Will Galusha je zaradi poškodbe izpustil večji del rednega dela sezone. Devils imajo še dva nevarna Američana: podajalca Mitcha Niekampa in lovilca Andrewja Blakelyja. A nasproti jim bo stal kandidat za najboljšega obrambnega igralca lige (to je bil že lani) - Desmond Hendricks. Tekma bo torej pravi polfinale, potem ko je bilo kar nekaj bojazni, da bodo Blue Devils v Slovenijo pripotovali brez najboljših ali pa celo v zadnjem hipu odpovedali nastop (to je bil tudi razlog za odpoved televizijskega prenosa). "Takšne tekme pri nas še ni bilo. Upam, da se bomo vsi zabavali, da bo to pravi spektakel." To ne bo le tekma - manjkale ne bodo niti navijačice, ob polčasu (pa tudi himno pred tekmo) bo pela Martina Šraj, zvečer se v Ljubljani obeta še "after party".

Ne spreglejte