Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Sreda,
3. 2. 2016,
15.39

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

UFC Dana White Conor McGregor Holly Holm Miesha Tate Ronda Rousey

Sreda, 3. 2. 2016, 15.39

4 leta, 5 mesecev

Superdvoboj vse bližje, Conor pa strelja puščice: Dana, to je čisto sranje

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
UFC je izdal nov promocijski video za marčevski superdogodek v Las Vegasu, kjer se bosta v osmerokotniku spopadla kralja lahko-težke in peresne kategorije Rafael Dos Anjos in Conor McGregor.

Dogodek, ki bo 5. marca, je ob "rojstvu" nosil številko UFC 197, a so ga pozneje prekrstili v UFC 196. Razlog so bile številne poškodbe, ki so odnesle prvotno številko 196, na kateri bi se morala udariti supertežkaša, prvak Fabricio Werdum in izzivalec Cain Velasquez. Najprej so jo bolečine v hrbtu zagodle zadnjemu, nato so težave z zdravjem ujele še Brazilca.

Šefu UFC Dani Whitu zato ni ostalo drugega, kot da osiromašeni seznam dvobojev preimenuje v običajni UFC Fight Night, Rafaela Dos Anjosa in Conorja McGregorja s paketom drugih borcev pa pomakne v shemo dogodka UFC 196.

"Kje je moj prekleti pas?" McGregor dober mesec pred marčevsko vročico stopnjuje svoj znani tempo in že pošteno polni prostor z enim svojih najmočnejših orožij – jezikom. Ko je UFC konec januarja izdal uradni promocijski video in poster za dogodek s številko 197, je Irca zmotilo, da v njem ni prikazan s šampionskim pasom. Tega so snovalci videa pokazali le pri Dos Anjosu.

"To je vendar superdvoboj. Gledam poster, pa vidim sebe tam zadaj. Kje je moj prekleti pas?" je sikal McGregor.

Dva tedna pozneje so izšli nov uradni video in posterji s številko 196, a McGregor tudi v drugo ostaja neuslišan. Še vedno je pomaknjen v ozadje, še vedno brez pasu na ramenih. Njegov komentar na zadnji marketinški izdelek iz delavnice Dane Whita: "Čisto sranje!"

Dolgočasneži, ki se pacajo v blatu McGregor v svojem slogu že mesece napoveduje, da bo letos očistil lahko-težko kategorijo (do 70,3 kilograma), podobno kot je to lani storil med "peresniki" (65,8 kilograma). Od aprila 2013 je tam nanizal sedem zmag, med drugim je odpravil Chada Mendesa, decembra lani pa je v vsega 13 sekundah odpihnil prvaka, deset let nepremaganega šampiona in enega najboljših borcev sploh Joseja Alda.

"Lahko-težka kategorija je dolgočasna, paca se v blatu. Očistil jo bom," se glasi Irčeva napoved, ki jo želi uresničiti na prvo marčevsko soboto pod reflektorji v dvorani MGM Grand v Las Vegasu. Dos Anjos mu vztrajno odgovarja, da so njegovi upi zaman: "To je moja kategorija."

Tudi če McGregorju proti Brazilcu ne bo uspelo, njegov še naprej ostaja pas v peresni kategoriji. Tam nanj kot prvi v vrsti izzivalcev preži nekdanji UFC prvak Frankie Edgar.

MGM Grand v Las Vegasu

Holly Holm bo prvič branila pas, ki ga je vzela Rondi

Drugi veliki dogodek večera UFC 196 bo spopad med novopečeno bantamsko prvakinjo Holly Holm, ki se je novembra znesla nad Rondo Rousey, in izzivalko Miesho Tate.

Ne spreglejte