Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 9. 2023,
15.40

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87

Natisni članek

kanu kajak Eva Terčelj

Nedelja, 24. 9. 2023, 15.40

7 mesecev, 1 teden

SP v slalomu na divjih vodah

Bronasta Eva Terčelj: Pozabila sem na trpljenje v slalomu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,87
SP London Eva Terčelj | Eva Terčelj je z bronom pozabila na trpljenje po slalomski tekmi. | Foto Nina Jelenc

Eva Terčelj je z bronom pozabila na trpljenje po slalomski tekmi.

Foto: Nina Jelenc

Eva Terčelj, ki je v četrtek ostala brez polfinala kajakašic na svetovnem prvenstvu v Londonu, si je v nedeljo priborila tolažilno nagrado – osvojila je bronasto kolajno v kajakaškem krosu, novi olimpijski disciplini.

Benjamin Savšek
Sportal Kako naprej? Počutil se je nekoliko starega.

Slovenska kajakašica Eva Terčelj si je na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Londonu na najboljši možen način zacelila rane, ki jih je dobila, ko je v slalomu izpadla že po kvalifikacijah. Bronasto kolajno je nekdanja slalomska svetovna prvakinja dobila v kajakaškem krosu, kar je za Slovenijo tretja kolajna na tem prvenstvu.

SP London Eva Terčelj | Foto: Nina Jelenc Foto: Nina Jelenc Kanuistke so bile bronaste v ekipni vožnji, Benjamin Savšek je postal prvak v kanuju, prvenstvo pa se je po zaslugi Terčeljeve končalo, kot se je začelo. Za Slovenijo je to že 31. kolajna na svetovnih prvenstvih.

Edino Slovenko v izločilnih bojih, ki je imela tudi precej sreče, predvsem v polfinalu, sta premagali Britanka Kimberley Woods in Francozinja Camille Prigent.

SP London Eva Terčelj | Foto: Nina Jelenc Foto: Nina Jelenc Terčeljeva je v kvalifikacijah, v katerih sta bili za uvrstitev med najboljših 32 prepočasni Ajda Novak in Eva Alina Hočevar, zabeležila 13. čas, nato je zanesljivo zmagala v svoji skupini osmine finala in četrtfinala. Sreča pa se ji je nasmehnila v polfinalu. Videti je bilo namreč, da bo izpadla, saj je večji del proge veslala na tretjem mestu, toda pred koncem se je Italijanka Stefanie Horn prevrnila, padla iz čolna in s tem Slovenki omogočila napredovanje v finale. V njem se Terčelj ni vmešala v boj za zlato medaljo, z zanesljivo in ne preveč tvegano vožnjo se je držala tretjega mesta.

"Pozabila sem na trpljenje v slalomu. Res lep zaključek svetovnega prvenstva," je v prvi izjavi po bronu povedala Terčeljeva. "Ohranila sem osredotočenost. V glavi sem imela dobre ideje, kako sem bom znašla na progi. Kros je tehnika, taktika, tudi malo sreče. Mogoče je to ta sreča, ki mi je zmanjkala v slalomu."

Eva Terčelj z velikim nasmehom. Naslednje leto bo v tej disciplini tekmovala v Parizu. | Foto: Nina Jelenc Eva Terčelj z velikim nasmehom. Naslednje leto bo v tej disciplini tekmovala v Parizu. Foto: Nina Jelenc

Tudi pri moških je zlato ostalo doma, tretjič zapored je prvak postal Joseph Clarke, tudi prvak v slalomu, srebrno kolajno je osvojil Francoz Boris Neveu, bronasto pa Švicar Martin DougoudVid Kuder Marušič, Žiga Lin Hočevar, Tine Kancler in Peter Kauzer so bili v kronometru prepočasni za med 32 najboljših, a je najhitrejši med njimi Kuder Marušič zaradi kvote držav vendarle dobil priložnost za nastop v osmini finala, kjer pa je tudi obstal.

Benjamin Savšek
Sportal Benjamin Savšek je postal svetovni prvak! #video
London SP Peter Kauzer
Sportal Za nesrečnega Kauzerja London ostaja zaklet
Ne spreglejte