Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 6. 2023,
18.39

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

gimnastika svetovni pokal Tjaša Kysselef

Petek, 2. 6. 2023, 18.39

1 leto

Tel Aviv, svetovni pokal v gimnastiki

Tjaša Kysselef v Izraelu prebila led

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Tjaša Kysselef | Tjaša Kysselef je osem mesecev po poškodbi spet stopila na veliko sceno. | Foto Grega Valančič/Sportida

Tjaša Kysselef je osem mesecev po poškodbi spet stopila na veliko sceno.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska telovadka Tjaša Kysselef je osem mesecev po poškodbi spet stopila na veliko sceno. Na svetovnem pokalu v Tel Avivu se je predstavila na gredi; njeno paradno orodje je sicer preskok. Sestavo je opravila brez padca, vendar s kar nekaj izvedbenimi napakami, zato je ostala brez finala. Kar pa tokrat niti ni bil glavni cilj.

Tridesetletna slovenska reprezentantka je prvič po lanski poškodbi in operaciji sicer nastopila minuli vikend na pokalu Slovenije, po katerem sta se s selektorjem Andrejem Mavričem odločila, da bo edina med slovenskimi telovadci odpotovala tudi v Izrael.

To je bila zanjo prva velika tekma po lanskem evropskem prvenstvu, na katerem se ji je močno poslabšala poškodba levega kolena, s katero se je spopadala večji del lanske sezone.

Zato se je odločila za operativni poseg, zaradi katerega je ostala brez prvega dela sezone, tudi brez prvenstva stare celine.

Za prikazano sestavo na gredi je v današnjih kvalifikacijah prejela 9,867 točke, kar je bilo daleč od finala najboljše osmerice.

"Nisem padla z gredi, ampak nisem naredila akrobatske serije ter bilo je še vedno polno napak in prekinitev. Vaja se mi je sicer zdela boljša kot na pokalu Slovenije in tudi občutek je bil boljši," je iz Tel Aviva za STA sporočila slovenska reprezentantka.

Kot je dodala, pa je imela tokrat kar precej treme. "Vaje nisem naredila tekoče, bolj kot sem bila proti koncu, bolj sem se tresla. Sem pa nekatere elemente izvedla boljše. Občutek spet tekmovati po tako dolgem času, je bil zelo prijeten, poln adrenalina. A vendar sem imela še vedno preveč treme," je povedala Ljubljančanka, ki je zadovoljna z rehabilitacijo.

"Do sedaj sem zadovoljna s procesom okrevanja, bo pa potrebno še kar nekaj dela, da pridem nazaj na tekmovalno raven, na kakršni sem bila pred operacijo," se zaveda Kysselef.

"Ocena je bila nastopu primerna, bi rekla. Po mojem še nikoli nisem prejela tako nizke ocene na svetovnem pokalu, vendar je treba nekje začeti. Nič hudega, če se začne na dnu. S tem ni nič narobe in vem, da me čez poletje čaka še kar nekaj dela, da bom lahko v jesenskem delu pokazala največ, kar zmorem," je optimistična telovadka Zelene jame.

Že prihodnji konec tedna jo skupaj s preostalimi reprezentanti čaka svetovni pokal v Osijeku.

Preberite še:

Zala Trtnik
Sportal Tesna zmaga za Zalo Trtnik, vrnitev Tjaše Kysselef
Ne spreglejte