Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 9. 2011,
17.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 9. 2011, 17.11

8 let

Tjaša Šeme v odlični formi pred SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prihodnji teden (19. - 25. september) bo francoski Montpellier gostitelj 31. svetovnega prvenstva v ritmični gimnastiki v posamični konkurenci in skupinskih vajah.

Na prvenstvu, prvem kvalifikacijskem situ za olimpijske igre prihodnje leto v Londonu, bo slovenske barve zastopala tudi večkratna državna prvakinja Tjaša Šeme.

Prvenstvo v Franciji je najpomembnejše v štiriletnem olimpijskem ciklusu, saj bo za ritmičarke odločilno v boju za nastop na OI 2012. Neposredno se bo v London prebilo najboljših 15 iz finala mnogoboja, dodatnih pet mest pa si bo moč priboriti na predolimpijskem turnirju v Londonu v začetku prihodnjega leta. Konkurenca bo zato izjemna, saj gre za vrhunec štiriletnega obdobja do OI. V slovenskem taboru so se odločili, da bo v Franciji nastopila le najboljša in najizkušenejša slovenska ritmičarka, 24-letna Tjaša Šeme.

"Vsi se zavedamo, da gre za najpomembnejše svetovno prvenstvo v štirih letih, na katerem bo potekal 'mesarski boj' za olimpijska mesta, ko sodnice prežijo tudi na najmanjše napake. Osebno upam, da jih pri Tjaši ne bo. Konkurenca bo izjemna. Razloga, da bo na prvenstvu nastopila le Tjaša, sta dva; eden je gotovo finančni, drugi pa tiči v tem, da se je na lanskem prvenstvu izkazalo, da za zdaj še nimamo dovolj kakovostne ekipe, ki bi jo poslali na tako veliko tekmo. Naša najboljša članica Tjaša precej izstopa," je uvodoma na novinarski konferenci povedala predsednica strokovnega odbora za ritmično gimnastiko in nekdanja prva zvezda slovenske reprezentance, Mojca Rode.

Komaj čaka, da se začne

Šemetova je SP pričakala zelo dobro pripravljena, že vse leto s tekme v tekmo napreduje in izboljšuje rezultate. "Moram reči, da sem se letos res trudila - na vsakem treningu sem se dobro zavedala, zakaj sem tam, pred očmi sem imela jasen cilj in mi je bilo tudi precej lažje trenirati. Že pred evropskim prvenstvom sem opravila priprave v Padovi, pred svetovnim pa še štiridnevne priprave na Rogli. Zelo dobro sem pripravljena in že komaj čakam, da se prvenstvo začne," je uvodoma povedala Šemetova.

Varovanka trenerk Lene Jakubovske in Lene Salaujove, ki ima v vseh štirih sestavah z obročem, žogo, kiji in trakom nekaj sprememb, ima pred SP jasne cilje: "Želim si izboljšati 43. mesto z lanskega prvenstva in če mi bo to uspelo, bom zelo vesela. Če pa se mi uspe prebiti nekje med 32. in 40. mesto, pa bo sploh super."

Prizadevnost na treningih in pripravah za SP je pohvalila tudi reprezentančna trenerka Salaujova. "Rada bi pohvalila Tjašin odnos v telovadnici, njen odnos do treninga, prav nič ji ni bilo težko in na vsakem treningu je dala vse od sebe. Tega sem zelo vesela. Res je v dobri formi, zdaj pa potrebuje še kanček športne sreče," je povedala trenerka Šemetove in dodala: "Tudi na minuli tekmi v Berlinu je Tjaša vse štiri sestave v enem dnevu dobro oddelala, čeprav je šlo za prvo tekmo v sezoni. Dokazala si je, da je pripravljena za svetovno prvenstvo, tako da gremo v Francijo dobre volje in z veliko željo."<&/i>

"To je zame že peto svetovno prvenstvo, tako da sem že zelo izkušena in zame ne bo nič novega, morala bom le zdržati vsak dan posebej. Morda bo prav to še najbolj naporno, ker me čakajo štirje dnevi tekmovanja in vsak dan po eno orodje; mogoče bi bilo boljše, če bi bile vse štiri vaje v enem dnevu, ampak se bo pa lažje zbrati vsak dan za vsako vajo posebej," je še povedala najboljša slovenska ritmičarka, ki bo nastope začela prihodnji ponedeljek z obročem, nato jo po vrsti čakajo še nastopi z žogo, s kiji in trakom.

"Realna pričakovanja pred SP so uvrstitev nekje med 30. in 40. mestom, tam bi jo rada videla in mislim, da je to realno. Pripravljena je dobro, kar je dokazala tudi na tekmi. A veliko je dejavnikov, ki vplivajo na lepo izvedbo vaje in upam, da se bodo v tisti minuti in pol poklopili in bo vse perfektno," je pred odhodom v Francijo še povedala Salaujova.

Poleg Šemetove in trenerke Salaujove bo na prvenstvo dopotovala še najboljša slovenska mednarodna sodnica Špela Dragaš.

Ne spreglejte