Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 3. 2008,
18.25

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 16. 3. 2008, 18.25

8 let, 1 mesec

Todorovičeva prvo ime DP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Biljana Todorovič je na državnem namiznoteniškem prvenstvu v Mariboru osvojila naslove v vseh treh konkurencah.

Med posameznicami, v ženskih dvojicah skupaj s Heleno Halas ter v mešanih parih z Gregorjem Komcem. Le za odtenek slabši je bil Mitja Horvat, ki je zmagal med posamezniki in skupaj z Zvonkom Plohlom med moškimi dvojicami.

Čeprav na letošnjem članskem državnem namiznoteniškem prvenstvu v posamični konkurenci in dvojicah nista nastopila Bojan Tokič, ki ima obveznosti v nemškem klubu Frickenhausen, in poškodovana Martina Safran, zanimivih dvobojev, zlasti med člani, ni manjkalo. V ženski konkurenci je bilo bolj ali manj jasno, da bo posamični naslov osvojila Biljana Todorovič. Toda slovenska reprezentantka in članica francoskega kluba USO Mondeville je pokazala odlično pripravljenost in osvojila še naslova v ženskih dvojicah (s soigralko Heleno Halas) in mešanih dvojicah (s soigralcem Gregorjem Komcem). Todorovičeva je v polfinalu gladko s 4:0 ugnala Petro Škabar (Iskra AE), v finalu pa prav tako gladko odpravila še z Manco Fajmut (Fužinar Interdiskont). Slednja je v polfinalu s 4:2 ugnala branilko naslova Jano Tomazini.

Todorovičeva je bila po tekmovanju dobre volje. "Pričakovala sem dobro igro in tudi tri naslove. Najtežje ga je bilo osvojiti v ženskih dvojicah, medtem ko v mešanih dvojicah in posamični konkurenci nisem imela večjih težav," je povedala 30-letna reprezentantka.

Mitja Horvat je bil prvi nosilec v posamični konkurenci, a se je za naslov moral zelo potruditi. Na visoko oviro je naletel že v četrtfinalu, a je kar s 4:1 strl odpor za igro nerazpoloženega Gregorja Komca (Finea Maribor). V polfinalu je brez izgubljenega niza opravil z igralcem Olimpije Janezom Tomšetom - slednji je v četrtfinalu s 4:2 izločil Gregorja Zafoštnika, člana Finee Maribor - v finalu pa je bil Horvat uspešnejši še od Uroša Slatinška.

"Osvojil sem prvi posamični naslov državnega prvaka in zelo sem ga vesel, saj je bilo zanj kar nekaj resnih kandidatov. Pozna se, da sem na svetovnem prvenstvu na Kitajskem odigral nekaj zahtevnih dvobojev, v katerih sem si pridobil še dodatne izkušnje," je povedal igralec Keme.

Ob Horvatu in Slatinšku sta nastopila še dva reprezentanta, ki sta igrala na svetovnem prvenstvu na Kitajskem. Žreb je nanesel, da sta se Bojan Ropoša (Kema) in Saš Lasan (Finea Maribor) pomerila že v četrtfinalu, s 4:1 pa je bil boljši Ropoša, ki pa v polfinalu ni bil kos Urošu Slatinšku (4:0).


Finalni rezultati:

Posamično, moški: Horvat (Kema) : Slatinšek (Krka) 4:2 (11:5, 10:12, 7:11, 11:6, 11:8, 11:7)

Posamično, ženske: Todorovič (Mondeville) : Fajmut (Fužinar Interdiskont) 4:1 (11:2, 11:6, 11:13, 11:8, 11:6)

Moške dvojice: Horvat/Plohl (Kema) : Slatinšek/Petrovčič (Krka) 3:1 (16:14, 11:8, 8:11, 13:11)

Ženske dvojice: Todorovič/Halas (Mondeville/Kras Zgonik) : Tomazini/Škabar (Ilirija/Iskra AE) 3:2 (9:11, 8:11, 11:5, 11:6, 11:4)

Mešane dvojice: Komac/Todorovič (Finea Maribor/Mondeville) : Ropoša/Škabar (Kema/ Iskra AE) 3:0 (11:3, 11:1, 11:3).

Ne spreglejte