Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Ponedeljek,
16. 11. 2015,
12.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luka Špik Rio 2016 Iztok Čop

Ponedeljek, 16. 11. 2015, 12.06

8 let

Trenutek resnice tudi za Luko Špika

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dolgoletni slovenski veslaški reprezentant Luka Špik bo prihodnji teden prekinil večmesečno negotovost in sporočil odločitev o svojih nadaljnjih zavesljajih.

V letu tekmovalnega premora se je Luka Špik umaknil iz javnega življenja, zelo skromna ali kar nična pa je bila tudi njegova komunikacija s krovno veslaško organizacijo. Pri zadnji so v zadnjih mesecih ob poizvedovanju o aktivnosti drugega najuspešnejšega slovenskega veslača vseh časov kot po pravilu zgolj skomignili z rameni. Po njegovi selitvi v London, kjer naj bi pod okriljem klubov Mosley in Lea vzdrževal stik z veslanjem, je bilo znano le, da naj bi se v domovino vrnil jeseni, ko mu bodo odprta vrata preglednih treningov za vključitev v reprezentančni program.

Rio ali "adijo"

Špik, ki je 9. februarja dopolnil 36 let, bo pred medije stopil prihodnji četrtek na Bledu. Kot je zapisal v vabilu, bo javnost "seznanil o nadaljnjih potezah, ki morda vodijo v Rio 2016". S tem bo torej tudi konec negotovosti o (ne)nadaljevanju ene najuspešnejših slovenskih športnih karier.

Ob naznanitvi leta aktivnega premora je namreč v zraku ostalo vprašanje, ali se bo dolgoletni veslaški partner Iztoka Čopa vnovič oklenil vesla in se usmeril proti zadnjemu olimpijskemu izzivu ali pa se bo pridružil atletu Primožu Kozmusu, košarkarjema Saniju Bečiroviću ter Marku Miliću, telovadcu Mitji Petkovšku in hokejistu Tomažu Razingarju, ki so v zadnjih tednih tekmovalne rekvizite postavili v kot.

Slovenija še brez olimpijske vize

Če se bo dobitnik kompleta olimpijskih kolajn, ki ima ob tem v svoji vitrini še pet kolajn s svetovnih prvenstev, vendarle odločil za nadaljevanje športne poti, pa ga v želji po šestem olimpijskem nastopu čaka veliko dela že v prvem delu sezone 2016. Slovenija si namreč na letošnjem svetovnem prvenstvu ni izborila niti ene olimpijske kvote, tako da bodo čolni svojo priložnost iskali na junijski predolimpijski regati v Luzernu.

Ne spreglejte