Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 10. 2014,
9.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mina Markovič Maja Vidmar Domen Škofic plezanje

Sobota, 11. 10. 2014, 9.52

8 let

Trije Slovenci v polfinalu uvodne tekme azijske turneje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Plezalci Mina Markovič, Maja Vidmar in Domen Škofic so se v skladu z napovedmi uvrstili v polfinale tekme v težavnostnem plezanju v južnokorejskem Mokpoju, prve od skupno treh tekem azijske turneje.

"Za nami so prve kvalifikacije azijske turneje. Najprej moram povedati, da se je malce poznala dolga pot, saj so plezalci včeraj pripotovali šele pozno popoldne. Tako da je bilo tudi plezanje temu primerno pri vseh treh, ampak vseeno smo prebili led in jutri bo že povsem druga zgodba. Predvsem Domen je imel danes neverjetno slab občutek med plezanjem, pa je kljub temu dokazal, da sodi v svetovni vrh, saj je kvalifikacije končal na sedmem mestu. Mina pa je nekako rutinirano odplezala kvalifikacije in z manjšimi napakami pristala na tretjem mestu. Maja pa je tokrat naredila v obeh smereh kako napako preveč predvsem v zaključkih obeh smeri, tako da je končala na 17. mestu. Veseli me predvsem to, da so kljub slabšemu plezanju vsi še vedno pri vrhu, se pravi, da je še kar nekaj rezerve za jutri," je s prizorišča tekmovanja v Južni Koreji sporočil selektor slovenske članske reprezentance Roman Krajnik.

V ženski konkurenci sta za najboljši izid poskrbeli domača adutinja Džain Kim, vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala, in avstrijska tekmovalka Magdalena Röck, ki sta si s preplezanima vrhovoma v obeh smereh razdelili prvo mesto kvalifikacij. Markovičeva je v prvi kvalifikacijski smeri osvojila vrh, v drugi pa je bila za malenkost nepazljiva in ji je vrh spolzel iz rok.

Pri moških je najbolj prepričljivo predstavo prikazal svetovni prvak v balvanih in težavnosti Čeh Adam Ondra, ki je edini osvojil oba vrhova, drugi je bil Španec Ramon Julian Puigblanque, tretje mesto kvalifikacij pa si je zagotovil Kanadčan Sean McColl. Vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Avstrijec Jakob Schubert je bil četrti.

Ne spreglejte