Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
27. 6. 2019,
11.43

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

1

Natisni članek

Benjamin Savšek Peter Kauzer kajak kanu Tacen

Četrtek, 27. 6. 2019, 11.43

4 leta, 10 mesecev

Kajak/kanu

Tudi aktualni evropski prvak se je obregnil ob sodniške odločitve #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

1

Benjamin Savšek | Foto Sportida

Foto: Sportida

Benjamin Savšek, aktualni evropski prvak v kanuju na divjih vodah, že komaj čaka domačo tekmo v Tacnu, kjer želi po dveh nekoliko ponesrečenih nastopih pokazati, kam dejansko spada.  A kot nam je povedal, so tudi njega zmotile nekatere sporne sodniške odločitve.

V Tacnu si želi odpraviti napake

Beni, kot ga kličejo prijatelji, je na tacenski progi že dvakrat zmagal. Dober uspeh si želi ponoviti tudi letos, in kot je napovedal, se obetajo zanimivi dvoboji. Savšek je na letošnjem evropskem prvenstvu zmagal, na naslednjih dveh tekmah pa sta se mu finalni vožnji izjalovili.

Kajak, kanu, reprezentanca
Sportal Tacen: teklo bo po hrbtih, ne po glavah

 

Peter Kauzer je brez dlake na jeziku povedal, kaj si misli o sodniških odločitvah. | Foto: Nina Jelenc Peter Kauzer je brez dlake na jeziku povedal, kaj si misli o sodniških odločitvah. Foto: Nina Jelenc Precej jezen je bil že Kauzer

Pred dnevi smo veliko pisali o Petru Kauzerju in spornih sodniških odločitvah, ki so Hrastničana precej jezile. Zdaj se že na glas sprašuje, ali je komu trn v peti. Kauzer pa ni edini, ki je spregovoril o spornih sodniških odločitvah. Nekatere stvari motijo tudi Savška, našega najboljšega kanuista na divjih vodah in aktualnega evropskega prvaka.

Peter Kauzer_thumb
Sportal Imajo sodniki Petra Kauzerja že na piki?

Benjamin Savšek | Foto:

Premalo se upošteva sodnike ob progi

"Morda me malo moti, da se sodniki premalokrat odločajo v korist tekmovalca. Velikokrat pride do spornih odločitev, ko se ne vidi dobro, kaj se je dejansko zgodilo. Morda premalo upoštevajo sodnike, ki stojijo ob vratih. Že večkrat se mi je zgodilo, da so se še 20 minut po koncu tekmovanja odločali s pomočjo videa. Zdi se mi, da je to slabo za naš šport. Bolje bi bilo, da bi imeli sodniki na razpolago tri minute in da bi v tistem času odločili. Tudi v nogometu se stvari ne analizirajo za nazaj. Ko sodnik enkrat odloči, tako tudi ostane," nam je povedal ljubljanski kanuist.

Že tako imajo dovolj dela sami s seboj Benjamin Savšek je letos v Pauju v Franciji slavil naslov evropskega prvaka. | Foto: Nina Jelenc Benjamin Savšek je letos v Pauju v Franciji slavil naslov evropskega prvaka. Foto: Nina Jelenc

Med drugim je povedal, da se sodniške odločitve spreminjajo tudi takrat, ko je tekmovalec na poti na zmagovalni oder. Dobiva občutek, da sodniki prav iščejo, kje bi lahko našli še kakšno napako. "Ne vem, kaj naj storimo tekmovalci. Sam mislim, da je najbolje, da se s tem ne ukvarjamo, saj nimamo nobenega vpliva. Mi imamo že tako dovolj dela, da se osredotočimo na svoj nastop in svojo vožnjo. Odločitve so bile takšne, kot so bile, in sam se zdaj poskušam osredotočiti na nove cilje, te stvari pa pustiti za seboj."

Ne spreglejte