Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
8. 7. 2012,
11.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 8. 7. 2012, 11.09

8 let

Turšič: V prihodnosti bo treba na višji nivo

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Gladka zmaga, mogoče prelahka. V sezoni smo pričakovali težje zmage," po uvrstitvi v finale Cefla pove član Ljubljana Silverhawks, David Turšič. "V prihodnosti bo treba na nek višji nivo."

Ob 10-letnici obstaja kluba so Ljubljana Silverhawks le še zmago oddaljeni od tako želene lovorike regionalne lige Sport Klub CEFL. Finale proti branilcem naslova, ekipi Beograd Vukovi, so si zagotovili s sobotno zmago 43:0 nad Blue Devils iz Hohenemsa. "Gladka zmaga, mogoče prelahka. V sezoni smo pričakovali težje zmage. Veseli smo uvrstitve v finale, a mogoče smo mi in Vukovi letos premočni za ligo," je po uvrstitvi na Cefl Bowl izpostavil dolgoletni član Sokolov in poveljnik njihove obrambe, David Turšič. "Težko je oceniti delo obrambe, saj z veliko lahkoto igra proti toliko slabši ekipi. Fantje so dobro odigrali, ne moreš pa biti zadovoljen z igro, saj se niti ne pokaže, ker tekmec ni dovolj kvaliteten."

Pred sezono je bilo pričakovati, da bo liga letos ena težjih, da bodo Blue Devils in Budapest Wolves na enakem nivoju kot Silverhawks in Vukovi. A niso bili: prvi so pokazali premalo želje in so na tekme hodili z le okoli 20 igralci, druge so pestile poškodbe in pomladitev ekipe. Zagreb Patriots pa pričakovano niso bili konkurenčni. Ena sama težka tekma (poraz v Beogradu s 25:28) tako meče slabo luč na ligo in tako gre razumeti vodstvo ljubljanske ekipe, da že išče nove izzive. "V prihodnosti bo treba gledati v kakšne druge lige oziroma iti na nek višji nivo," razkriva Turšič. Katera liga je želja, naj ostane skrivnost.

"Upamo, da bodo Vukovi najmočnejši, da najmočnejše premagamo"

Zdaj torej sledi druga težka tekma letos – nov boj z Vukovi. Te so v dosedanjih več kot 10 obračunih premagali le enkrat (lani doma). "To je druga tekma letos, ki se je res veselimo. Vukovi bodo težak nasprotnik in to imamo najraje. Lepše je igrati težke tekme, kot pa zmagovati z veliko razliko. Upamo, da bodo Vukovi igrali v kar najmočnejši zasedbi, saj se govori, da bodo nekoliko oslabljeni. Mi upamo, da bodo najmočnejši in da jih najmočnejše premagamo," je odločen Turšič. Zaključek sezone se bo najverjetneje zgodil na beograjski Adi Ciganlji 21. julija (to nedeljo na tem prizorišču s televizijskim prenosom poteka finale srbske lige med Vukovi in Kragujevac Wild Boars).

Na preizkušnji bo zlasti obramba Silverhawksov, saj jim bo nasproti stal podajalec Lance Kriesien, ki je na šestih letošnjih tekmah Cefla dosegel 19 "touchdownov" (le Ljubljančani so ga nekoliko omejili na tekmi rednega dela). Turšič se ne strinja povsem: "Jaz sem drugačnega mnenja. Vukovov se ne da zadržati na ničli. Če želiš premagati Vukove, jim moraš dati en 'touchdown' več. Obramba proti njim lahko drži, a nato dajo na hitro dva, tri 'touchdowne'. Treba je torej dati več 'touchdownov'." Torej znova 28:25? "Tak rezultat pričakujem tudi jaz." A tokrat v korist Silverhawksov? "Jaz sem prepričan, da bomo zmagali. To je naš cilj zadnjih pet let. To bi bil za večino igralcev uspeh kariere," je pogovor za Sportal sklenil David Turšič.

Ne spreglejte