Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Ponedeljek,
13. 7. 2015,
16.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

UFC

Ponedeljek, 13. 7. 2015, 16.22

8 let

UFC: Connor McGregor razbil še eno oviro na poti. Zdaj čaka Joseja Alda.

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Irski borec Connor McGregor je novi prvak UFC v peresni kategoriji. Pretekli konec tedna je v Las Vegasu v drugi rundi odpravil Američana Chada Mendesa. Svet zdaj čaka na veliki obračun McGregor-Aldo.

Connor McGregor bi se moral za dragoceni pas prvaka v peresni kategoriji (do 65 kilogramov) pomeriti z Brazilcem Josejem Aldom, a je ta pred dvema tednoma zaradi poškodbe reber obračun odpovedal. Prvi mož UFC Dana White je novico sprejel s kislim nasmehom. Kako tudi ne, ko pa je organizacija reklamiranju sanjskega obračuna v preteklega pol leta namenila veliko denarja in časa. Na svetovni promocijski turneji so namreč UFC in borca za enega najbolj vročih dvobojev v verjetno najbolj atraktivnem športu na svetu oboževalce ogrevali na desetih različnih lokacijah.

Prav nič čudnega ni, da je za spopad vladalo velikansko zanimanje. Aldov niz brez poraza traja že deset let, na drugi strani pa so se borilne sline cedile razbijaškemu Ircu, ki je v komaj dveh letih, odkar ima "stalni aranžma" v UFC, nasprotnike z odlično nožno in ročno tehniko drugega za drugim spreminjal v nemočne vreče mesa.

Ekspresna zamenjava in pet tisoč irskih oboževalcev UFC je bil primoran v kratkem času, kolikor ga je ostalo pred dvobojem, za Alda najti primerno zamenjavo. Z le dvema packama, obe mu je v statistiko vpisal Aldo, in ob nizu zmag v osmerokotniku je bil Američan Chad Mendes najboljše, kar so lahko priskrbeli McGregorju in njegovim pet tisoč oboževalcem. Ti so rojaku v popolni zvestobi sledili v hotel MGM Grand v puščavskem Las Vegasu. Vključno z nekoč zelo, danes pa malo manj slavno pevko Sinead O'Connor. Ta je zanj pred dvobojem zapela pesem, irsko balado Foggy Dew, ki ponosno slavi velikonočni protibritanski upor leta 1916. Parterska prevlada Mendesa, nato pa serija udarcev McGregorja Po začetnem gongu je McGregor nemudoma prešel v ofenzivo in proti sedem centimetrov nižjemu Mendesu sprožil nekaj nevarnih udarcev. Eksplozivni Američan ni ostajal dolžan, njegove roke so nekajkrat zadele telo nasprotnika, v prvi rundi pa je po zaslugi poskusov rušenja (takedownov) in dobro merjenih udarcev – tem je uspelo odpreti Irčevo arkado – prevladal.

Mendes je šel v drugi rundi na vse ali nič. Nasprotnika je uspešno zrušil, ga nevtraliziral na parterju, nato pa ga začel obdelovati s strupenimi komolci v glavo in udarci v telo. Pol minute pred koncem je ameriški rokoborec poskusil boj končati z zaklepom roke in davljenjem, a se mu je Irec uspešno izmuznil. Borca sta se ponovno znašla na nogah, McGregor pa je prešel v svoj element: Mendesa, ki je dal pred tem vse, kar je imel, je ob robu osmerokotnika nekajkrat dobro zadel. Udarec na desno lice je Američana poslal v klečeči položaj in preden bi se "Notorious" lahko znesel nad njim, je sodnik prekinil dvoboj. Tri sekunde pred koncem druge runde.

Sanjski dvoboj, a ne na Irskem ali v Braziliji

Novi peresni prvak je v hipu postal najbolj vroč mož v UFC, predsednik organizacije Dana White pa je za prihodnje mesece že napovedal največji dvoboj v zgodovini organizacije, ki naj bi borcema navrgel bajne denarce. Connor McGregor proti Joseju Aldu. Ne na Irskem, ne v Braziliji, ampak v Las Vegasu. McGregorjeva delnica je čez noč dobila še dodatno veljavo. V nedeljo so najbolj znani mediji, ki spremljajo borilno srenjo, poročali, da bo od jeseni Irec novi trenerski obraz izjemno priljubljenega resničnostnega šova The Ultimate Fighter. V tem se pred kamerami kalijo nadobudni borci, ki iščejo pot v svet mešanega borilnega športa na najvišji stopnji. Nasproti mu bo v trenerski vlogi stal Urijah Faber, še en vrhunski borec "peresnik".

Ne spreglejte