Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 5. 2010,
12.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 24. 5. 2010, 12.09

8 let

Ugar Equestrian Team nadaljuje z dobrimi rezultati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Skakalni del konjeniške ekipe Ugar Equestrian Team v sestavi Maksa Riosse in Manje Koren je minula dva tedna gostoval v italijanskem San Giovanni in Marignanu.

Kljub temu, da je ekipa v tem obmorskem mestu načrtovala le en turnir, pa je odpoved turnirja v avstrijskem mestu Sankt Margarethen im Rosental botrovala odločitvi, da ekipa ostane v Italiji še en teden. Poleg Unaniema, ki je trenutno Manjin največji adut, so barve ekipe zastopali trije mladi konji; Basic Instinct, štiriletni kastrat za katerega je bila to prva tekmovalna izkušnja, šestletna kobila Zaza B, ki je v svoji konkurenci vse nevarnejša, ter šestletni žrebec Numo Z, ki tudi šele nabira prve tekmovalne izkušnje.

Kljub veliki meri neizkušenosti mladih konj sta Maks in Manja zadovoljna s konstantnim napredkom, ki ga ti perspektivni konji kažejo iz tekme v tekmo. Še posebej se je izkazal Basic Instinct, ki v vseh nastopih za seboj ni pustil niti ene podrte zapreke in za svoja leta kaže izjemno zrelost. Tudi Manja Koren z Unaniemom pod sedlom nadaljuje z odličnimi predstavami, saj se v močni konkurenci na ovirah višine 140 cm redno uvršča v prvo deseterico. Ekipo sedaj čakata dva tedna domačih treningov, preden znova odpotuje na mednarodni dvotedenski turnir v San Remu.

Poleg skakalnega turnirja so v Avstriji odpovedali tudi mednarodni dresurni turnir za pokal Alpe Adria, katerega se je nameravala udeležiti Maja Rudež, ki se je namesto tega udeležila dresurnega tekmovanja v Novem mestu. S konjema Loopingom in Tarkanom je tekmovala v kategorijah LM in M ter v vsaki zasedla odlično drugo mesto. V kategoriji M je sicer slavila Urša Rot, v kategoriji LM pa Urška Bratkovič iz domačega Konjeniškega kluba Krka - Novo mesto.

Ne spreglejte