Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jure Gregorčič

Ponedeljek,
26. 4. 2010,
13.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 4. 2010, 13.03

8 let

Ugar Equestrian Team uspešen v evropskih parkurjih

Jure Gregorčič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Konjeniška ekipa s Posestva Ugar pri Ribnici – Ugar Equestrian Team – je v minulih dneh uspešno zaključila pripravljalno obdobje pred prvim od prestižnejših turnirjev letošnje sezone CSI***.

Ekipa je spomladansko serijo pripravljalnih evropskih turnirjev nadaljevala v prestižnem konjeniškem centru San Giovanni in Marignano v Italiji. Na nacionalnem turnirju sta v izjemni konkurenci (v parkur se je podalo okoli 50 konj in jahačev), odlično formo sta pokazala kastrat Unaniem in izkušena jahačica Manja Koren. Naporni zimski treningi pod vodstvom trenerja ekipe Maksa Riosse so se več kot obrestovali, saj je tandem na zaprekah višine 140 centimetrov nastopil izjemno suvereno. Manja je »Unija« v visokem tempu zares odlično vodila prek tehnično zahtevne postavitve zaprek in z ničlo, brez podrte zapreke, zasedla odlično 8. mesto. Dobro pripravljenost sta pred tem potrdila še z 10. in 12. mestom na višini 135 centimetrov.

Ob tem velja omeniti dejstvo, da so mnogi jahači ta nacionalni turnir izkoristili za generalko oziroma resni preizkus forme pred prihajajočim (od 30. aprila do 2. maja) uglednim turnirjem CSI *** s skupnim nagradnim skladom 125.000 evrov, ki ga bo gostil prej omenjeni Horses Riviera Resort v San Giovanni in Marignanu.

Poleg turnirja v Italiji pa se je ekipa minuli konec tedna udeležila turnirja v avstrijskem mestu Sankt Veit. V središču mesta se je s svojo poni kobilo Tesso odlično predstavil mladi, komaj 11-letni Gaj Riossa, ki je bil v petkovem nastopu v stilnem jahanju med juniorji najboljši, v drugem, sobotnem nastopu, pa je zasedel odlično 2. mesto. Mladi jahač je tako v velikem slogu začel pridno zbirati zmagovalne rozete letošnje sezone. Uspeh ekipe je v Avstriji dopolnila Manja Koren, ki je s šestletno kobilo Zazo B. v stilnem jahanju z oceno 8.1 prepričljivo zmagala.

"Zelo sem vesela. Za nami sta dva turnirja, kjer smo se odlično predstavili in dosegli zelo dobre rezultate. Zlasti turnir v centru San Giovanni nam je pokazal, da so zimski treningi v domači jahalnici že obrodili sadove, in razveseljuje dejstvo, da se tudi moj Unaniem vrača v tisto pravo zmagovalno formo. Moram priznati, da je bila postavitev v zadnjem parkurju tehnično izjemno zahtevna, saj je bila vsaka zapreka težja oziroma višja – zadnja višina je dosegla kar 160 centimetrov – in uspešen skok je prinašal tudi točke. Za prvomajske praznike nas v Italiji čaka ugleden in zares močan turnir CSI***, kjer si jasno, glede na pravkar dosežene rezultate, želim ponovne uvrstitve v ožje tekmovanje, kjer pa je odprt tudi lov za prva tri mesta. Zares se že veselim prihajajočih tekmovanj," je pogovor zaključila ena najuspešnejših slovenskih jahačic Manja Koren.

Ne spreglejte