Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
26. 2. 2012,
10.13

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Mitja Gasparini Tine Urnaut Alen Pajenk Matija Pleško Miha Plot Jernej Potočnik Tina Lipicer Samec Anja Zdovc

Nedelja, 26. 2. 2012, 10.13

3 leta, 9 mesecev

Urnaut blestel, Radović do prve zmage v drugem delu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Od slovenskih odbojkarjev, ki si kruh služijo na tujih tleh, se je najbolj izkazal reprezentančni kapetan Tine Urnaut, ki je svoj San Giustino popeljal do še kako pomembne zmage.

Najvišji točkovni izkupiček je izmed vseh legionarjev dosegel slovenski reprezentačni kapetan, Tine Urnaut, ki s San Giustinom prišel zelo pomembne zmage v boju za obstanek. Ravenčan je pri zmagi prispeval 19 točk in bil po tekmi izbran tudi za moža tekme. Klub iz Perugie je tako na domačem terenu do nove zmage prišel šele po 5. januarju. V 21. krogu se je zmage veselil tudi Mitja Gasparini , ki je z Verono zmagal v gosteh pri Romi. Izolan je dosegel 14 točk. Nove tri točke je vknjižila tudi Macerata Alena Pajenka, ki po porazu Cunea, znova zaseda drugo mesto na lestvici. Pajenk pri zmagi ni sodeloval.

Do prvih točk v serii A pa je na svoji tretji tekmi v tem tekmovanju prišel slovenski veteran, Mitja Pleško. Slednji je pri porazu Ravenne proti Padovi dosegel tri točke. Pleško je igral le v drugem nizu.

Menen Dragana Radovića je v 4. krogu lige za prvaka vendarle prišel do zmage. Tokrat je pri Roeselareju zmagal s 3:0 in prekinil niz treh zaporednih porazov. Radović je dosegel 4 točke. Nove zmage se je veselil tudi Miha Plot, ki je po hudi borbi s 3:2 s težavo premagal neugodni Antwerpen. Edini, ki se v tem krogu ni veselil zmage, je bil Aljoša Urnaut. Njegov Halen doma ni imel imel možnosti proti Noliku.

V ligi za obstanek je Puurs Alena Đorđević Kamenika izgubil proti Kruib-Nieuwku. Alen je v zanj solidni predstavi dosegel 11 točk.

Jernej Potočnik, sprejemalec Pamvochaikosa, je doživel drugi zaporedni poraz v grškem prvenstvu. Tokrat je bil za Potočnikov klub premočan Palm Syrou. Pri poražencih se je najbolj izkazal ravno naš odbojkar, ki je zabeležil 13 uspešnih akcij.

Slovenski odbojkarici v Franciji sta bili ponovno polovično uspešni. Cannes Tine Lipicer Samec je uspehu v ligi prvakov, zmagal tudi v domačem prvenstvu. Za razliko od prejšnjih krogov je celotno srečanje odigrala tudi Lipicer Samčeva in bila za Anjo Spasojević (19), z 12 točkami druga najuspešnejša pri svojem moštvu. Istres Anje Zdovc, ki je že bil na mestih med prvimi štirimi očitno popušča, saj je ta konec tedna zabeležil še tretji zaporedni poraz. Nerazpoložena Zdovčeva je prvih dveh nizih dosegla dve točki, potem pa je bila zamenjana.

Ne spreglejte