Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
7. 10. 2012,
16.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 7. 10. 2012, 16.39

8 let

Urnaut "skalpiral" Trentino, odličen debi Čebulja

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski reprezentant Klemen Čebulj je blestel na debiju v prvi italijanski ligi za Altotevere San Giustino. Ravenčan je dosegel spoštovanja vrednih 15 točk. Do odmevne zmage je prišel Tine Urnaut.

Kljub odličnemu osebnemu izkupičku Čebulja, San Giustino ni imel ni imel nikakršnih možnosti za presenečenje nad aktualnimi prvaki. Macerata Alena Pajenka je zmagala s 3:1 v nizih. Slovenski bloker je igral le v drugem nizu v treh napadalnih akcijah pa dosegel dve točki.

Tretji slovenski predstavnik v serii A je Tine Uranut, ki je v poletnem prestopnem roku iz San Giustina prestopil k Vibo Valentii, je s soigralci prapravil gromozansko presenečenje. V gosteh so s 3:1 presenetili veliki Trentino. Urnaut je k zmagi Valentie prispeval 11 točk. Pri zmagovalcih je blestel Nizozemec Niels Klapwijk, ki je dosegel 26 točk in bil na koncu izbran tudi za igralca tekme.

Tekmo prvega kroga poljske Pluslige je z ekipo Skra Belchatow odigral tudi Dejan Vinčić. Skra je gladko prišla do zmage, ''Vinko'' pa je v igro taktično vstopal le zaradi višanja bloka. Prvi organizator Belchatowa Pawel Woicki je bolj kratkih nog.

Tudi v tej sezoni bomo v Belgiji v moški prvi ligi imeli tri predstavnike. Za odbojkarji sta že dva odigrana kroga, za Asse-Lenikom Mihe Plota že trije. Plotov klub, ki je bil v pretekli sezoni v domačem prvenstvu izredno suveren, je v tej na treh odigranih krogih doživel že dva poraza. Asse-Lennik je pred to sezono zamenjal skoraj celotno ekipo, ostali so samo slovenski reprezentant in še dva igralca. Očitno niso imeli srečno roko pri nakupih.

Menen Dragana Radoviča je še vedno stoodstoten. Na dveh tekmah so zabeležili tudi dve zmagi. Radovič je igral le na prvi tekmi in v enem nizu dosegel eno samo točko.

Tretji slovenski predstavnik je Žiga Zupanc, ki bo igral za ekipo Herk-de-Stad. Zupanc je bil izredno učinkovit, kljub temu pa je njegov klub doživel dva poraza.

V srednjeevropski ligi za dva avstrijska kluba igrajo tudi štirje slovenski odbojkarji. Za Posojilnico Dob, ki jo trenira slovenski trener Bogdan Kotnik, igrajo Davor Grut, Rok Satler, Nejc Pušnik in Mihael Kosl. Slednji so se izredno izkazali v prvem krogu, ko so pri zmagi s 3:2 nad večnimi rivali iz Tirola, prišli do lepih osebnih izkupičkov. Nekoliko bolj so bili zadržani na drugi tekmi, na tekmi z Madžari, a kljub temu je Posojilnica prišla še do druge zmage.

Za branilce naslova tega tekmovanja, tako kot v pretekli sezoni igra Davor Čebron. Slovenski bloker je blestel predvsem v blokih. Proti Posojilnici je dosegel kar 4, proti Chemesu pa dva.

Naše oko bo skozi celotno sezono bedelo nad prvo turško ligo. Tam bo slovenske barve zastopal Alen Djordjevič Kamenik, ki se je pred sezono iz belgijskega Puursa preselil k turškemu prvoligašu Gümüshane Torul Gencliku. V grškem prvenstvu se je Jerneju Potočniku pridružil Alan Komel - branil bo barve Lamie. "Jerry" pa se je iz Pamvochaikosa preselil v Pirej k Olympiakosu. Pred sezono je močno odjeknila novica o prestopu izjemnega slovenskega korektorja Mitje Gasparinija v Južno Korejo. Izolan bo igral za ekipo Cheonan Hyundai Capital Skywalkers. V zadnjih treh omenjenih ligah se lige še niso pričele.

Izjemno lep dosežek je uspel bivši slovenski repezentantki Sonji Borovinšek, ki je z AEK-om osvojila grški superpokal. S 3:1 je padel pirejski Olympiakos. Borovinškova je bila s 15 točkami na koncu izbrana za MVP obračuna.

Nismo pozabili tudi na odbojkarice, ki si bodo v tej sezoni kruh služile v tujini. V tej sezoni bomo imeli v italijanski prvi ligi A1 dve predstavnici – Marino Cvetanovič in Moniko Potokar.

V Franciji ostaja, a v drugem klubu, Anja Zdovc, ki je slačilnice Istersa zamenjala za Beziersa.

V Bakuju bo v močni odbojkarski ligi nastopala veteranka Tina Lipicer Samec, v Belgiji pa Sara Valenčič.

Ne spreglejte