Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 7. 2014,
20.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 5. 7. 2014, 20.47

8 let

V Kopru z najboljšim dosežkom Markič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Koper je gostil tradicionalni mednarodni plavalni miting, na katerem je na veselje kluba prireditelja najboljši posamični izid dosegel Koprčan Matjaž Markič z izidom 28,38 na 50 m prsno.

Markič, ki ga poleti čaka nastop na evropskem prvenstvu v Berlinu, je bil najboljši tudi na 100-metrski razdalji. "Na 100 prsno že dolgo nisem plaval in izid je bil nekje v okviru pričakovanj. Bolj zadovoljen sem s popoldanskim plavanjem na 50 prsno, kjer sem dosegel drugi najboljši izid v sezoni in vsekakor je to lepa popotnica za evropsko prvenstvo," je bil zadovoljen Markič, ki je dejal, da mu je domači miting zelo pri srcu, vsako leto pa v Kopru spozna, da ima na obali vendarle številne zveste navijače.

Posebnost je bila tudi podelitev medalj za najboljše, saj jo je Markiču tokrat podelil dolgoletni sotekmovalec v reprezentanci in na treningih v Kranju Emil Tahirović, ki se je letos v Železnikih podal v trenerske vode.

Zelo dobro je nastopal tudi plavalec Ljubljane Anže Tavčar, ki je bil najboljši na 50, 100 in 200 m prosto, izstopal pa je z izidom 51,42 na 100-metrski razdalji. Radovljičan Robert Žbogar je bil najboljši na 50 m delfin ter na 200 m mešano. Zanimiva sta bila njegova dvoboja s Tavčarjem, obe pa je tokrat v Žusterni dobil Ljubljančan. Nekdanji reprezentant Triglava Jan Karel Petrič je bil najhitrejši na 100 m hrbtno.

V ženski konkurenci je Celjanka Anemari Košak zmagala na 50 m delfin ter 100 m hrbtno in prosto. Najboljši posamični izid je ob zmagi na 200 m mešano z 2:19,53 zabeležila Anja Klinar iz Gorenjske banke Radovljice. Njena klubska kolegica Tjaša Pintar je zmagala na 50 m prosto in 100 m prsno. Gorenjki sta bili tudi favoritinji za zmago v zadnji disciplini dneva na 200 m prosto. Za štiri desetinke je bila uspešnejša mlajša Pintarjeva, Klinarjevi pa je na koncu pripadlo prvo mesto v seštevku dveh rezultatov.

Ne spreglejte