Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
15. 6. 2012,
15.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ameriški nogomet Ljubljana Silverhawks

Petek, 15. 6. 2012, 15.59

8 let

V Lendavi Silverhawks z Madžari za prestiž

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred julijskim polfinalom regionalne lige v ameriškem nogometu Sportklub CEFL Ljubljana Silverhawks na t. i. Lendava Bowl v Prekmurju to soboto ob 19.00 gostijo Budapest Wolves.

Na stadionu NK Nafta v Lendavi se bo v soboto zvečer igral ameriški nogomet. Šlo bo za drugi t. i. Lendava Bowl. Gre za "domačo" tekmo rednega dela sezone regionalne lige Sportklub CEFL ljubljanske ekipe Silverhawks proti budimpeštanski Wolves. "Tekmo financirajo pokrovitelji. To je za nas samo plus, sam ameriški nogomet predstavljamo še v Prekmurju. Za nas ta tekma ne predstavlja stroškov. Je na pol poti med Budimpešto in Ljubljano. Je za oboje na nek način domača tekma. Gre za svojevrsten dogodek. Veseli smo, da se bo znova zgodil Lendava Bowl," je uvodoma v pogovoru za Sportal dejal predsednik Silverhawksov, Milan Narat.

Ljubljana ekipa, ki je edini letošnji poraz utrpela na gostovanju pri Vukovih v Beogradu, ima lepo priložnost, da se madžarskim prvakom maščuje za minimalen poraz na lanskem Lendava Bowlu, ki jih je stal uvrstitve v končnico. Letos so izrazit favorit Silverhawks: imajo boljšo obrambo (na štirih tekmah so dobili le 51 točk, Wolves na petih 149), bolj so učinkoviti v rdeči coni in imajo v Anthonyju Gardnerju bolj zanesljivega podajalca, medtem ko Wolves že vso sezono preizkušajo tri podajalce, ki vsi delajo napake.

Tekma ima predvsem prestižni pomen, obenem pa bo še spoznavanje pred polfinalnim obračunom. "Radi bi jih čim bolje spoznali, da najdemo njihove pluse in minuse, da nato v polfinalu ne bo kakšnega presenečenja. Tista sedmega julija bo bolj pomembna. Ta zdaj bo pa bolj otipavanje. Gremo pa seveda vseeno na polno in na zmago," pred potjo prek Mure obljublja Narat. "Katerikoli podajalec bo igral, nam ne more priti do živega. Mi se z njimi ne obremenjujemo, se samo sami s sabo. Če bomo odigrali, kot znamo, ni nobene možnosti, da nas presenetijo."

Silverhawks pred končnico čaka še gostovanje v Zagrebu pri že odpisanih Patriotsih (30. junija).

Ne spreglejte