Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 3. 2008,
16.56

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 5. 3. 2008, 16.56

8 let, 1 mesec

V napovedih zmerni kot ponavadi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Med tistimi slovenskimi športniki, ki se z največjih tekmovanj po nepisanem pravilu vračajo z odličji, so v ospredju zagotovo padalci.

Ne mine svetovno ali evropsko prvenstvo, pa vojaške igre, tekme za svetovni in evropski pokal, padalska odprava se v domovino vedno vrne z vsaj enim odličjem. In tudi po koncu evropskega prvenstva v paraskiju, ki se bo v avstrijskem Donnersbachwaldu odvijal ta konec tedna, naj bi se bera medalj z največjih tekmovanj povečala. Toda trener Drago Bunčič svojih varovancev z medaljami ne želi obremenjevati, zato je v svoji napovedi, tako kot je to že običaj, dokaj previden: "Prevelik pritisk na tekmovalce ne prinaša nič dobrega, s čemer smo se v preteklosti že opekli. Mi se sicer zavedamo svoje moči, zavedamo se tudi, kako močna je konkurenca, zato bomo z ekipno in posamezno uvrstitvijo med peterico najboljših zelo zadovoljni. Če se nam posreči še kaj več, potem bo uspeh toliko večji."

Med favorite prvenstva, na katerem bo nastopilo štirinajst držav, sodijo tekmovalci iz Nemčije, Švice, Avstrije, Italije in Rusije, med katere se lahko vmešajo tudi Slovenci. Naša odprava bo tokrat štela sedem moških in dve dekleti. V prvi slovenski ekipi bodo nastopili Uroš Ban, Matej Bečan, Matjaž Pristavec in Domen Vodišek, v drugi pa Uroš Ule, Borut Erjavec, Jurij Kozjek in Irena Avbelj, medtem ko bo Maja Sajovic, lanskoletna svetovna prvakinja, nastopila le v konkurenci posameznic.

Maja letos ne pričakuje prav vrhunskega rezultata, saj je bila praktično vso zimo poškodovana, zato pa v Avstrijo z optimizmom potuje Irena Avbelj: "Letošnji smučarski trening je bil zelo dober, tako da sem v tej disciplini napredovala, skoki v zimskih razmerah pa so vedno poglavje zase, zato je karkoli napovedovati nesmiselno." Moška konkurenca je zelo široka, zato bo za zmago potrebno garati tako v veleslalomu kot v skokih na cilj, med glavnimi aduti za visoko uvrstitev med Slovenci pa je Matej Bečan. Tržičan je letos že dobil eno tekmo za evropski pokal, osvojil je tudi naslov državnega prvaka, zato mu motivov pred prvenstvom ne manjka. "Letošnja zima nam je šla na roko, imam že tudi precej izkušenj z največjih tekem, zato so moji apetiti precejšnji. Potrudil se bom in poskušal zlesti na stopničke," je pred odhodom v Avstrijo dejal Bečan. Prvenstvo se pričenja v četrtek, končano pa bo v nedeljo.

Ne spreglejte