Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
16. 1. 2015,
0.15

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ACH Volley Panvita Pomgrad SIP Šempeter Salonit Anhovo Tomi Šmuc Dejan Fujs Leon Schilling Sebastjan Cilenšek pokal Slovenije

Petek, 16. 1. 2015, 0.15

3 leta, 4 mesece

V Šempetru v boj za prvo lovoriko v tej sezoni

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Z današnjim polfinalom se začenja zaključni turnir moškega odbojkarskega pokala, ki ga bo organizirala ekipa SIP Šempeter. Vse je nared za odbojkarski spektakel.

Na prvi tekmi, ob 17. uri, se bosta pomerila prvi favorit za končno slavje ACH Volley in ekipa Panvite Pomgrad. Da favoriti ne zmagujejo vedno, je dokaz ravno lansko pokalno tekmovanje, kjer so oranžni zmaji pokleknili že v polfinalu. Takrat so bili za Ljubljančane usodni Kamničani, ki jih tokrat sploh ni na zaključnem turnirju.

Zagotovo največja senzacija na zaključnem turnirju, ekipa SIP Šempetra, bo v domači dvorani ob 20. uri zaigrala proti Salonitu. Sicer drugoligaško moštvo, ki je na poti do polfinala izločilo kar dva prvoligaša, Maribor in novogoriški GO Volley, bo zagotovo trd oreh tudi za Kanalce, ki branijo lanski naslov.

ACH Volley in Salonit Anhovo lovita že svoj deveti pokalni naslov, Panvita in Šempeter pa svojega prvega.

Trener ACH Volleyja Tomi Šmuc pred tekmo s Panvito ni filozofiral in dal vsem jasno vedeti, kaj si Ljubljančani želijo: "Cilj je samo eden, to je pripeljati lovoriko nazaj v Tivoli. Težav v ekipi nimamo, mogoče nam bo nekaj težav predstavljala le utrujenost Jana Kozamernika, ki je v preteklih dneh z mladinsko reprezentanco igral v kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo. Panvito smo v tej sezoni že dvakrat premagali, a to pred tekmo v Šempetru ne pomeni prav nič. Odloča ena sama tekma. Želim si, da bi nam steklo na servisu in da bi solidno odigrali v bloku. Če bo tako, nam bo veliko lažje."

Kaj pred tekmo z državnimi prvaki meni Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrad: "Tudi mi v Šempeter ne potujemo z mislijo izgubiti proti ACH Volleyju, ali pa morda potem v finalu proti Salonitu z 2:3 v nizih. Gremo po lovoriko. Menim, da nam je ta premor vse prej kot koristil, saj trenutno niti ne vemo, v kakšni formi in stanju smo. Čeprav se ve, kdo je favorit, bomo naredili vse, da presenetimo favoriziranega nasprotnika. Naš nasprotnik igra v ligi prvakov, je nasprotnik z veliko širino, a neka tiha želja mora obstajati, nikakor ne smemo iti v tekmo, da se že vnaprej predamo. Zavedamo pa se, da bo izredno težko in da se bo moralo za naš uspeh marsikaj iziti. Odloča ena sama tekma, kdor bo prikazal boljšo igro z manj nihanji, se bo na koncu veselil vstopa v finale."

V drugem polfinalu je velik favorit branilec naslova Salonit, to priznava tudi trener Šempetra Sebastjan Cilenšek: "Kanalci so veliki favoriti. Naš cilj pa je zagotovo čim dražje prodati svojo kožo in se boriti po svojih najboljši močeh. Če bi morebiti osvojili niz, bi bili presrečni, če pa nam uspe zmagati, sem prepričan, da bi bila to ena največjih senzacij v celotni zgodovini slovenske odbojke. Obljubim, da se ne bomo vnaprej predali, imamo zelo izkušeno prvo šesterko oziroma sedmerko, v kateri so tudi trije igralci, ki so že nastopali na zaključnem turnirju. To so Marko Bojinovič, Klemen Hrastovec in Rudi Zupanc, pa tudi preostali domači igralci bodo imeli velik motiv, da pred svojimi navijači postavimo tisto piko na i. Dokazali smo, da se lahko kosamo s prvoligaši. Če pogledamo tekmo med Go Volleyjem in Salonitom, ki je bila en teden pred našo, so Goričani namučili Kanalce, kar pomeni, da bi jim lahko prekrižali načrte tudi mi. Seveda so primorski derbiji vedno zgodba zase in velikokrat ne odražajo realne moči klubov, pa vendar. Če Salonit ne bo stoodstotno pri stvari, o čemer dvomim, saj nas zelo spoštujejo, verjamemo, da bi lahko pripravili senzacijo. Res je, da smo že z uvrstitvijo v polfinale naredili izjemno presenečenje, a nismo še rekli zadnje. Naš velik plus pa bo tudi polna dvorana."

Trener branilcev naslova Salonita Leon Schilling je do drugoligaša, ki je na svoji poti do zaključnega turnirja izločil Maribor in Go Volley, spoštljiv, a verjame v uspeh. Ne samo v polfinalu: "Mnogi nas že vidijo v finalu, a sami ne razmišljamo tako daleč. Z mislimi smo samo pri Šempetru, ki ga zelo spoštujemo. Kdor malce spremlja odbojko, ve, da je ekipa Šempetra sestavljena iz igralcev z izkušnjami iz prve lige. S tem, ko so izločili Maribor in GO Volley, me niso niti malo presenetili, zame so bili v primerjavi s tema dvema ekipama celo favorit. Če primerjamo naše prve postave, lahko ugotovimo, da ima Šempeter celo bolj izkušeno zasedbo. Bo zanimivo, a želimo si finala, kjer pa bi apetiti še zrasli. Verjamemo, da lahko ubranimo naslov, če tega ne bi verjeli, bi bilo bolje, da bi ostali doma."

Ne spreglejte