Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 5. 2018,
11.53

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Marko Bolha Miha Aljančič Rajko Hrvat Aleš Jalen veslanje

Sreda, 30. 5. 2018, 11.53

5 let, 11 mesecev

Veslaški svetovni pokal 2018

Hrvat največje slovensko orožje v srbski prestolnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Rajko Hrvat | Foto Grega Valančič Sportida

Foto: Grega Valančič Sportida

Konec tedna se bo v Beogradu začel veslaški svetovni pokal 2018. Med 583 veslači iz 42 držav bodo slovenske barve na Adi Ciganliji branili Miha Aljančič v enojcu ter Rajko Hrvat in Marko Bolha v lahkem enojcu, ki bodo nastope začeli v petek.

Pred tekmo je imelo vodstvo slovenskih reprezentanc še nekoliko drugačno zamisel o posadkah, a se je konec tedna na enem zadnjih treningov poškodoval Aleš Jalen in ostal doma. Marko Bolha je zato v zadnjem trenutku presedlal iz lahkega dvojnega dvojca, v katerem sta Jalen in Bolha leta 2016 neuspešno lovila uvrstitev na olimpijske igre v Riu, lani pa bila osma na svetovnem pokalu v Poznanu, v enojca.

Bled veslanje splosna
Sportal Leta 2020 se bo na Bledu zbrala svetovna veslaška srenja

Hrvatova poškodba še ni pozabljena

Rajko Hrvat bo nastopil na prvi letošnji mednarodni tekmi. | Foto: Grega Valančič Sportida Rajko Hrvat bo nastopil na prvi letošnji mednarodni tekmi. Foto: Grega Valančič Sportida Bolha bo tako v rezervni različici nastopil ob trenutno najboljšem slovenskem veslaču Rajku Hrvatu, za katerega bo to po blejski prvomajski regati šele drugi nastop v sezoni. Spomladi si je med pripravami namreč poškodoval hrbet, a je okreval in trenira na polno. Kot pravi, je letos po lanski smoli na SP (13. mesto po odstopu v četrtfinalu) še bolj motiviran za vrhunske dosežke.

"To je moj prvi nastop letos v mednarodni konkurenci, ki se ga zelo veselim. Poškodba sicer še ni povsem pozabljena, a do konca sezone je še veliko časa. V Beogradu je konkurenca znana, saj imam izkušnje, zase pa lahko rečem, da bom v vsakem nastopu pokazal najboljše, kar zmorem, in mislim, da tudi izid ne bo izostal," je pred potjo v srbsko prestolnico povedal Hrvat.

Med lahkimi enojci je prijavljenih 26 čolnov in pot med najboljših 12 bo vodila prek četrtfinala. Manjkajo sicer nosilci kolajn z lanskega SP, a konkurenca je kljub temu ostra.

Sportal Kam je poniknil slovenski olimpijski junak?

Aljančič lani osvojil evropski bron

Med težkimi oziroma klasičnimi veslači bo v enojcu, kjer je prijavljenih največ tekmovalcev, saj jih bo na startu 37, nastopil Miha Aljančič. Med njimi je zagotovo največje ime Čeh Ondrej Synek, svetovni prvak in nosilec treh olimpijskih medalj v enojcu. Tudi Aljančič, sicer še tekmovalec do 23 let, ki je lani v tej kategoriji osvojil bron na EP, se bo za napredovanje moral prebiti prek zahtevnih predtekmovanj in četrtfinala.

veslo veslanje | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

V Beogradu je na svetovnem pokalu sicer nastopil že lani in v dvojnem dvojcu z Nikom Krebsom zasedel osmo mesto, ta posadka pa je predvidena tudi za nastop na letošnjih sredozemskih igrah v Tarragoni.

Emma Twigg  The Long Way Home
Sportal Svetovna prvakinja na posebni misiji: Kot bi prišli v nebesa

Svetovni pokal se bo nadaljeval v Linzu v Avstriji (od 22. do 24. junija) in končal v Luzernu v Švici (od 13. do 15. julija).

Ne spreglejte