Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
14. 4. 2013,
13.29

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ACH Volley Kamnik

Nedelja, 14. 4. 2013, 13.29

8 let, 1 mesec

Vrag odnesel šalo: ACH nad Kamničane z vsemi sredstvi

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
''Oranžni zmaji'' so pred začetkom finala pričakovali, da bodo že danes imeli prvo zaključno žogico za osvojitev 10. naslova državnih prvakov, a kamniški Calcit se s takšnim scenarijem ni strinjal.

Kamničani so v četrtek z izjemno predstavo serijo izenačili, apetiti pred nadaljevanje pa so po pričakovanju še zrasli. Če so pred začetkom finala, kjer je bil samo favorit samo eden, govorili, da si želijo osvojiti vsaj kakšen niz, pa so se pred domačimi gledalci prepričali, da so sposobni tudi česa več. Serija je povsem odprta, danes v Tivoliju se vse začenja od začetka. ''Kamničani so na s svojo odlično predstavo, kar malce presenetili. Vedeli smo, da bo težko, a naš servis je bil katastrofalen, prav tako tudi sprejem ni bil najboljši. To bo potrebno do nedelje hitro popraviti in odigrati kot znamo,'' je po tekmi razmišljal pomočnik trenerja ACH Volley, Gašper Ribič. Čeprav so se Ljubljančani pripravljali tudi obrambo, ko Jan Pokeršnik igra na mestu korektorja, v Kamniku zanj niso našli pravega orožja. ''Pokeršnik na korektorju? S to potezo nas niso presenetili, to smo pričakovali, se na to tudi pripravljali, a na koncu nismo odigrali tako, kot smo bili dogovorjeni.'' Ker se zmagovalnega konja ne menja, podobno postavitev Calcita pričakujemo tudi danes v Tivoliju.

Nastop Ropreta pod velikim vprašajem

Aktualne državne prvake je pred drugo tekmo šokirala tudi poškodba njihovega prvega organizatorja igre Gregorja Ropreta, ki ima poškodovan palec. Po besedah Ribiča je pod velikim vprašajem tudi njegovo nadaljevanje v finalu. Seveda si vsi želijo, da bi jim Gregor lahko pomagal, a taka poškodba je sploh za podajalca izjemno neugodna. Vse je v rokah zdravniške službe. Dirigentsko palico ACH-ja bo tako ponovno vihtel Brazilec Carlos Moreno.

''Oranžni zmaji'' so v Kamniku videli, da se Calcita ne sme jemati z levo roko, saj se jim to lahko hitro maščuje. ''V Tivoliju bo potrebno ponovno odigrati na najvišjem nivoju. Mislim, da so tudi fantje videli, da se finale ne bo zmagalo samo. Če Kamniku malce popustiš, dobi dodaten zagon, začne verjeti, kar pripelje do igre, ko se ga težko zaustavi. Pri nekaterih naših fantih se počasi že vidi pomanjkanje motivacije, a to se ne bi smelo zgoditi, saj gre vendarle za finale državnega prvenstva. Kamnik se ne bo predal do konca, zato bomo morali biti v nadaljevanje tisti pravi, če si seveda nočemo zaplesti zadeve,'' še zaključuje Ribič.

Tretja tekma finala bo danes ob 17. uri v dvorani Tivoli.

Ne spreglejte