Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 4. 2008,
17.12

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 27. 4. 2008, 17.12

8 let, 1 mesec

Zadnja tekma dopolnila kajakaško in kanuistično ekipo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zadnja izbirna tekma slalomistov na divjih vodah v Tacnu je dala še nekaj odgovorov na vprašanje o reprezentanci, ki bo nastopila na majskem evropskem prvenstvu v Krakovu.

Udarno zasedbo Kajakaške zveze Slovenije (KZS) sta ob Petru Kauzerju danes v kajakaški ekipi, ki bo branila naslov prvaka, dopolnila Dejan Kralj in Jure Meglič.

Meglič je na zadnji izbirni tekmi zaostal le za Poljakom Dariuszem Popielo in si z zmago v slovenski konkurenci zagotovil mesto v ekipi, ki bo veslala na EP in na tekmah svetovnega pokala. Kralj pa danes sploh ni nastopil, saj je bil zaradi dveh majhnih zaostankov za Kauzerjem s prvih dveh tekem praktično tudi že v ekipi še pred današnjo preizkušnjo. Kauzer, ki bo Slovenijo zastopal tudi na avgustovskih olimpijskih igrah v Pekingu, je sicer danes odveslal slabše in pristal na desetem mestu.

"Te dni sem bil pod pritiskom, saj je bila v ospredju uvrstitev na olimpijske igre. Tudi zato sem pričakoval, da vožnje ne bodo ravno optimalne, toda pomembno je, da se forma stopnjuje, da so občutki tisti pravi in če primerjam s prejšnjimi leti, sem še napredoval. Vse pa bomo videli že na evropskem prvenstvu v Krakovu. Vedno hočem zmagati, zato tudi treniram. Vem, da sem hiter, vem, da sem dobro vadil, in če se mi vse 'poklopi', lahko tudi zmagam. Vsekakor bo pa to tudi dober trening za OI. Zaenkrat imam v načrtu tudi nastope na vseh tekmah svetovnega pokala, toda to bova ta teden dorekla z očetom (tudi trenerjem in soimenjakom, op. p.)," je po današnji tekmi na Savi povedal Hrastničan.

Ob Stevanoviču še Zakrajšek in Savšek

Tako kot v kajaku so znani vsi trije reprezentanti tudi v kanuju. Dejan Stevanovič je po četrtkovi zmagi danes ponovil uspeh in pustil za sabo vso konkurenco ter si zanesljivo zagotovil mesto v izbrani vrsti. Preostali mesti sta z dobrimi nastopi na izbirnih tekmah (šteli sta dve najboljši izmed treh) dosegla še (pričakovano) Jošt Zakrajšek in malce presenetljivo 21-letni Benjamin Savšek.

V preostalih dveh disciplinah sta si med dvojci reprezentančni dres priveslala še dva dvojca - Sašo Taljat in Luka Božič ter Nejc Višnar in Urban Jarc, ki bosta nastopila tako na EP, kot tudi na vseh tekmah svetovnega pokala. Strokovni svet KZS je po današnji tekmi odločil še, da so si vstopnico za EP in tekmo svetovnega pokala v Tacnu zagotovili še Blaž Oven in Luka Slapšak v dvojcu, ter vsa tri dekleta Urša Kragelj, Nina Mozetič in Eva Terčelj.

Prva velika tekma za slovensko vrsto bo EP v Krakovu med 8. in 11. majem, saj je ne nazadnje to tudi zadnja priložnost za izpolnitev olimpijskih kvot. Slovenski slalomisti jih morajo doseči še v C-1, C-2 in ženskem K-1.

Ne spreglejte