Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 4. 2013,
19.37

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vasilij Žbogar Žan Luka Zelko Nik Pletikos

Ponedeljek, 22. 4. 2013, 19.37

8 let, 1 mesec

Žbogar v slabem vetru do sedmega in 13. mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V francoskem Hyeresu se je začela regata svetovnega pokala v jadranju. V razredu finn je 68 tekmovalcev odjadralo dva plova v slabem vetru, Vasilij Žbogar je osvojil 7. in 13. mesto.

Tretjega za danes predvidenega plova jadralci v razredu finn niso odpeljali. "Težak dan je bil, zelo malo vetra. V obeh regatah sem imel možnost iztržiti več, ampak mi sreča ni bila naklonjena. Odlično sem startal in bil več kot polovico poti do prve oznake v ospredju. Težko sem odločil, katera stran bo proti koncu potegnila, zato sem vedno ostajal na sredini polja, kar mi ni pomagalo, da bi končal v samem vrhu," je ocenil Žbogar.

V razredu 470 slovenske barve dobro zastopata Tina Mrak in Veronika Macarol, po treh plovih in uvrstitvah na 7., tretje in 10. mesto sta skupno šesti. V tem razredu pri moških ima Slovenija dve posadki. Zaradi velikega števila nastopajočih so prireditelji jadralce razdelili v dve skupini, v rumeni skupini, kjer so tudi Slovenci, jih je jadralo 32, v modri pa 31. Matjaž Puh in Matija Romih sta bila 24., 25. in 29., skupno sta na 56. mestu; Andraž Gulič in Mitja Nevečny pa sta bila v prvem plovu 28., nato 24. in 28., kar ju skupno uvršča na 59. mesto.

V Franciji nastopata tudi Žan Luka Zelko in Nik Pletikos v razredu laser. Tudi v tej kategoriji sta zaradi velikega števila jadralcev dve skupini; v rumeni s 56 tekmovalci je jadral Zelko, v modri s 57 pa Pletikos. Slednji je v prvem plovu dosegel deveto mesto, v drugem 14., v tretjem 17., skupno je to pomenilo 27. mesto. Zelko je prvi plov končal na 22. mestu, drugega na 35. in tretjega na 44. v skupini in je skupno 80.

V Hyeresu nastopa več kot 800 jadralcev v desetih olimpijskih in dveh paraolimpijskih razredih, svetovni pokal se bo končal 27. aprila.

Ne spreglejte