Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 3. 2013,
17.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ljubljana Silverhawks

Petek, 29. 3. 2013, 17.25

8 let

Zdesetkani Sokoli pred največjim izzivom - ubraniti lovoriki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čez teden dni Ljubljana Silverhawks, prvaki Slovenije in lige CEFL v ameriškem nogometu, začenjajo sezono 2013. Branili bodo obe lovoriki, a močno zdesetkani in proti tekmecem z več ameriški igralci.

Letošnja sezona bo test vzdržljivosti, sporočajo Ljubljana Silverhawks Po sanjski sezoni 2012, ko so dosegli kar 15 zmag in osvojili tako domač kot srednjeevropski naslov (CEFL), bo sezona 2013 veliko večji izziv. Začelo se je slabo, saj so zaradi upokojitve ali poškodb izgubili nekaj najboljših igralcev. Milan Narat, Igor Kušar, Nikola Grbić in Luka Fabiani so zaradi poškodb ali drugih interesov prenehali z igranjem, poškodovana sta tudi Peter Namorš Vujinovič in Domen Maček. V Beograd se je vrnil Marko Bates, izjemen obrambni igralec, ki je bil lansko leto prava okrepitev. Za igranje v tujini so se odločili Rok Sedej, Dejan Simovič, Eldin Žerić in Marko Limoncin. Anthony Gardner je šel s trebuhom za kruhom v rimsko ekipo Lazio Marines, tudi dvakratni MVP obrambe Cefla Desmond Hendricks se ne vrača nazaj.

Vendar prihajajo novi igralci, novi talenti, ki se brusijo na treningih že od decembra, so zapisali Silverhawks. Edini ameriški profesionalec v novi sezoni bo tako podajalec Keith Lockwood, ki je prevzel tudi mesto koordinatorja napada in postaja pravi vodja ekipe. "Sezona se začne čet teden dni. Letos smo mi na tapeti. Vse druge ekipe trenirajo vsak dan samo z enim namenom. Da premagajo nas. Kar zdaj potrebujemo, je tekmovalni odnos, odnos letošnjih prvakov, ne lanskih."

S treningi so začeli v decembru. Prvo pripravljalno tekmo so odigrali z eno najboljših ekip v Evropi, prvo ekipo Giants iz Graza. Nato so sledile priprave v Piranu v sredini marca, kjer se je 32 fantov udeležilo osmih intenzivnih treningov. Prejšnji vikend so opravili še zadnji pripravljalni trening z ekipo Carinthian Lions iz Celovca. Kapetan Peter Namorš Vujinovič, ki je po poškodbi prevzel tudi mesto glavnega trenerja, je povzel celoten skupek priprav: "Sicer ni bilo toliko fantov kot lansko leto, vendar smo opravili veliko dobrih treningov. V Piranu je dobro dela sprememba klime, ki je pozitivno vplivala na intenzivnost treningov. Vseeno mislim, da moramo narediti še veliko, da pridemo v zmagovalno formo. Kljub uspešnim pripravam imamo še veliko rezerve. Letos nas čaka težka sezona, več dobrih ekip kot lani in morali bomo zares trdo delati, da dosežemo naš edini cilj - ubraniti naslov prvaka." Liga CEFL bo s povratkom ekipe Kragujevac Wild Boars še močnejša. Slednji so odlično formo dokazali na otvoritveni tekmi, ko so pred dnevi s 55:28 premagali Budapest Wolves. Prvi favoriti za naslov bodo lanski poraženci finala Beograd Vukovi, ki so v leto 2013 vstopili okrepljeni z lovilcem Nateom Washingtonom in "linebackerjem" Paulom Wrightom, v ekipo pa se vrača podajalec Lance Kriesien. CEFL bo za Silverhawks obsegal le šest tekem (plus končnica). Potujejo v Zagreb, Kragujevac in Beograd, ponovno bo organiziran Lendava Bowl (proti Wolvesom), na domačem terenu pa bodo odigrali le dve tekmi. Prvo 27. aprila na Slovanu proti večnim rivalom, Vukovom. Ter drugo 11. maja proti zagrebškim Patriotsom. Z njimi bodo odigrali tudi prvo letošnjo tekmo. Patriotsi so letos pripeljali kar štiri ameriške okrepitve in so postali resen kandidat za najvišja mesta. Tekma bo naslednjo soboto v Zagrebu. Državnemu prvenstvu pa se bodo Silverhawks letos priključili šele v polfinalu.

Ne spreglejte