Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2013,
19.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 28. 6. 2013, 19.54

8 let

Zdravljica za Ratejevo, Rodićeva do srebra, Tomičeva do brona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Martina Ratej je v metu kopja po pričakovanjih ugnala vso sredozemsko konkurenco. Snežana Rodić je v troskoku zasedla drugo mesto, Marina Tomič pa v teku na 100 metrov z ovirami bron.

Slovenska rekorderka v metu kopja je že pred večerno tekmo na sredozemskih igrah dejala, da prvo mesto zanjo ne bi smelo biti večji problem in da bi 62 metrov moralo zadostovati za zmago. Ratejeva je svoje načrte o zmagi izpolnila in z le dvema veljavnima metoma opravila z vso konkurenco. Najdlje je njeno orodje letelo v zadnji, šesti seriji, ko je kopje pristalo pri 60,28 metra. Enaintridesetletnici se je najbolj približala Hrvatica Tatjana Jelača, ki je zmogla 57,81 metra, tretje mesto je zasedla Španka Nora Aida Juan Bicet (57,65 m). Med finalno sedmerico smo imeli še eno predstavnico, in sicer je Eva Vivod kopje najdlje vrgla v tretji seriji, ko je dosegla daljavo 49,44 metra, kar je zadostovalo za šesto mesto. ''Zlata kolajna je bila glede na konkurenco na sredozemskih igrah pričakovana. Osvojila sem jo, vesela sem, zdaj pa gremo naprej na ostale tekme,'' je po zmagi dejala Ratejeva, ki ji je, tudi zaradi utrujenosti, tokrat uspel le en met prek 60 metrov: ''Dva meta sta bila sicer solidna, a zaradi velikega števila tekem sem utrujena. Zdaj potrebujem nekaj pavze, da se posvetim treningom in da spet naberem moči za nove tekme, saj me tam čaka močnejša konkurenca in bo treba kopje vreči dlje.''

Rodićeva: Škoda za zadnji prestop

Snežani Rodić se je izpolnila želja po premiernem odličju z mediteranskih iger. Primorska troskokačica je v štirih veljavnih poskusih vselej preskočila mejo 14 metrov, najdaljša daljava ji je uspela v četrti seriji, ko je pristala pri 14,36 metra. Na koncu se je morala zadovoljiti z drugim mestom, saj je Athanasia Perra, ki jo je Rodićeva označila za eno od največjih tekmic, zmagala s skokom, dolgim 14,48 metra. Brona se je veselila Alžirka Baya Rahouli, ki je doskočila pri 14,04 metra. ''Prišla sem po kolajno, saj sem bila dvakrat četrta. Želela sem si odličje, ne glede na barvo, samo, da stopim na stopničke. Vedela sem, da je konkurenca zelo močna, Grkinja je na koncu osvojila zlato. Sicer pa je za menoj dobra serija, vsi skoki so bili čez 14 metrov, škoda le zadnjega, ko sem naredila milimetrski prestop, saj je bil skok dolg prek 14, 50 metra. Ne smem biti nezadovoljna, forma je tu in zdaj so vse misli usmerjene le na svetovno prvenstvo,'' se je premiernega odličja razveselila Rodićeva, ki jo naslednja tekma čaka na diamantni ligi v Parizu.

Tomičeva do brona z grenkim priokusom

Najboljša slovenska šprinterka na visokih ovirah Marina Tomić je na atletskem štadionu Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi v Mersinu prišla do prve kolajne na sredozemskih igrah. Celjanka si je v teku na 100 metrov z ovirami s svojim najboljšim rezultatom sezone – tekla je 13,11 sekunde – zagotovila brona. A kljub odličju ostaja nekaj grenkega priokusa, saj je le za stotinko zgrešila normo B za avgustovsko svetovno prvenstvo. Prvi dve mesti sta odšli v Italijo, slavila je Marzia Caravelli (12,98), druga je bila Veronica Borsi (13,05). ''S kolajno sem zadovoljna, a nekaj grenkobe ostaja. Moj rezultat je le za stotinko počasnejši od norme za svetovno prvenstvo. A nimam kaj, to je bila moja najmočnejša tekma letos. Približala sem se tudi osebnemu rekordu, škoda le, da sem nekaj ovir zadela, kar pa pomeni, da sem res hitro tekla,'' je stotinko obžalovala Tomičeva, ki bo svojo priložnost za izpolnitev norme iskala še na mitingih v tujini.

Predzadnji dan atletskih tekmovanj se je predstavila tudi ženska štafeta na 4X100 metrov, ki je v postavi Marina Tomič, Sara Strajnar, Sabina Veit, Nina Kolarič preizkušnjo končala na četrtem mestu, slavile so Italijanke, drugega mesta so se veselile Ciprčanke, tretje so bile Grkinje.

V soboto je v polmaratonu nastopil Mitja Kosovelj in odstopil ter s tem zaključil slovenske atletske nastope na letošnjih sredozemskih igrah.

Ne spreglejte