Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jan Tomše

Četrtek,
21. 1. 2016,
15.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Conor McGregor Rafael dos Anjos UFC Las Vegas

Četrtek, 21. 1. 2016, 15.50

8 let

Zloglasni Conor McGregor: Zmlel ga bom prej kot v minuti

Jan Tomše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Irski mma borec Conor McGregor napoveduje, da bo prvaka UFC v lahkotežki kategoriji odpravil v manj kot minuti, pobral denar in se začel pripravljati na nov dvoboj.

5. marca bo v dvorani MGM Grand v Las Vegasu športni megaspektakel UFC 197, na katerem se bosta pomerila prvak v lahkotežki kategoriji (70,3 kilograma) Rafael dos Anjos in izzivalec Conor McGregor. Zakaj je dogodek nekaj posebnega? McGregor bi v primeru zmage postal prvi borec v zgodovini organizacije UFC, ki bi bil hkrati nosilec dveh pasov, ob peresni tudi pasu v lahkotežki kategoriji.

"Opravim svoje delo, poberem denar in podpišem pogodbo za nov dvoboj" "Je počasnejša, ohlapnejša različica Joseja Alda. Odpravil ga bom prej kot v minuti. Ring bom zapustil svež, unovčil ček in podpisal pogodbo za UFC 200, ki bo v novi MGM Grand Areni. In nato spet znova," je v sredo na predstavitveni konferenci v Las Vegasu, ki jo je vodil predsednik UFC Dana White, zbranim razložil jezični Irec.

McGregor je pred dobrim mesecem v spektakularnem slogu z levim krošejem nokavtiral Brazilca Joseja Alda in postal novi prvak UFC v peresni kategoriji (do 65,8 kilograma). Dvoboja je bilo konec v 13 sekundah, kar je rekordno hitra zmaga v 22-letni zgodovini športne organizacije, po podatkih revije Forbes vredne okrogle pol milijarde dolarjev (dobrih 460 milijonov evrov). Za Alda, ki je na lestvicah pound-for-pound (razvrstitev najboljših borcev ne glede na težnostno kategorijo) dolgo zasedal prvo mesto, je bil to sploh prvi poraz v osmerokotniku v zadnjih desetih letih, za McGregorja in svet borilnih veščin pa potrditev, da se je končalo neko obdobje in začelo novo, ki ga bo pisal 27-letni Dublinčan.

Kaj lahko stori dos Anjos, česar Aldo ni mogel?

Brazilec Rafael dos Anjos velja za drugačnega borca kot njegov premagani rojak Aldo.

McGregor ga je označil za "počasnega in ohlapnega", a njegova borba v parterju je prvovrstna, je namreč mojster jiu-jitsuja, po selitvi iz Brazilije v Kalifornijo pa je precej nadgradil svoje boksarske veščine. V ringu je eksploziven, nazadnje je to pokazal v prvi obrambi naslova prvaka na predvečer spektala Aldo - McGregor, ko je v prvi rundi k vdaji prisili visokega in močnega Američana Donalda Cerroneja.

Dos Anjos je sicer naslov prvaka osvojil marca lani, takrat je snel lahko-težko krono Anthonyju Pettisu.

Dos Anjos: "McGregor, to je slaba zamisel" Brazilec na novinarski konferenci Ircu ni ostal dolžan. "Slaba zamisel", je komentiral McGregorjevo selitev v kategorijo višje, s katero se želi vpisati v zgodovino kot prvi in do zdaj edini prvak v dveh težnostnih razredih. "Lahko-težka kategorija je druga pesem. Tukaj smo večji fantje kot v peresni," je dejal Dos Anjos.

A McGregor, ki je z novinarji klepetal v lisasti majici, izpod katere so kričali tatuji na njegovih lakteh, in je zase dejal, da je kot nedavno prijeti mafijski šef El Chapo, mu je vrnil: Ko [dos Anjos] udarja, je pri njem čutiti določeno napetost. Takrat je počasen, okorel in divji. To bo kratka borilna noč. Obeta se še en nokavt, in to v prvi rundi, čeprav bi si jih želel več, a vsega bo konec v manj kot minuti, je povedal.

Holly Holm bo branila pas, ki ga je vzela Rondi Rousey Na marčevskem dogodku v Las Vegasu bo pas šampionke v bantamski kategoriji (61,2 kilograma) prvič branila tudi Američanka Holly Holm. Pred dvema mesecema je osupnila športni svet, ko je pred 56 tisoč gledalci v avstralskem Melbournu z nokavtom v začasni sen poslala do takrat nepremagano Rondo Rousey. V osmerokotniku ji bo v oči zrla rojakinja Miesha Tate, za katero je bila Rouseyeva v preteklosti dvakrat premočna. Miesha Tate velja za borko, ki je bila Rouseyevi po veščinah še najbližje od vseh - dokler ta ni na lastni koži začutila udarcev Holly Holm.

Ne spreglejte