Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 8. 2011,
17.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 18. 8. 2011, 17.51

8 let

Župančič Regent, Kuk in Leban do finala B

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski šprinterji na mirnih vodah so prvi dan svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju delo opravili solidno. Jernej Župančič Regent i ter Rok Kuk in Lovro Leban med kajakaškimi dvojci v finalu B.

Uvodni dan so slovenske barve zastopali Jernej Župančič Regent med kajakaši ter Rok Kuk in Lovro Leban med kajakaškimi dvojci. Oba slovenska čolna sta si priveslala nastop v finalu B na 1000 metrov. Župančič Regent, ki se je v zadnjem času ukvarjal s poškodbo, je v svoji kvalifikacijski skupini osvojil četrto mesto, v polfinalu pa je bil peti, kar je zadostovalo za finale B. S tem je izpadel iz boja za olimpijske kvote na tem svetovnem prvenstvu. "To je bil cilj, ampak glede na to, da sem imel v zadnjem mesecu in pol težave z roko, sem vedel, da bo to bolj želja kot cilj," je povedal Župančič Regent in nadaljeval: "V cilj sem prišel zelo vesel, ker sem veslal dobro in me roka ni bolela, vendar žal dobra tekma ni dovolj. Veslal sem, kolikor se je dalo, tako da sem kar miren. Je pa težko gledati, kako drugi veslajo naprej, ti pa nimaš dovolj streliva za odgovor. Pozitivno je to, da so v finalu B velika imena, tako da bom zelo motiviran."

Za kanček prepočasna

V veliki finale se ni uspelo prebiti niti Kuku in Lebanu, ki sta bila druga v kvalifikacijski skupini in tretja v polfinalni (skupno sta imela 11. čas polfinala). V finale A so napredovali le prvo- in drugouvrščeni čolni in najboljša tretjeuvrščena posadka. "Tudi takšne stvari se dogajajo. Morda nama je zmanjkal kanček športne sreče. Trener je rekel, da bi s perfektno vožnjo lahko prišla v finale. Od sebe sva dala vse, borila sva se do zadnjega atoma moči, pač se ni izšlo. Kot kaže, sva še korak za najboljšimi. Malo sem razočaran, da ne bova v finalu, kjer bi se lahko borila za olimpijske kvote. Morda bo priložnost prihodnje leto," je povedal Leban.

Nekdanji svetovni prvak v šprintu na divjih vodah je bil s samo vožnjo sicer kar zadovoljen: "Približala sva se perfektni vožnji, bilo je še nekaj malenkosti, vendar nad vožnjo sploh nisem razočaran." Tudi v primeru uvrstitve v finale A naloga osvojitve olimpijske kvote še ne bi bila izpolnjena.

Izmed deveterice posadk si bo pot v London po pravilih namreč zagotovila le šesterica. Popravni izpit za lovljenje olimpijskih kvot bo prihodnjega maja v Milanu, kjer pa bo naloga še težja, saj bo na voljo le še eno mesto.

Ne spreglejte