NATISNI PISAVA

Pred začetkom nove sezone v ragbiju

VIDEO: Za pomlajene "Želve" avstrijska liga velik izziv

Avtor: Matej Podgoršek

Ljubljana - Konec tedna se začenja sezona v ragbiju. Slovenske ekipe bodo igrale v avstrijskem prvenstvu: Bežigrad cilja na sam vrh prve lige, Ljubljana s pomlajeno ekipo na nabiranje izkušenj.

Pin It

Slovenski prvaki v ragbiju iz Bežigrada so z lanskimi dobrimi predstavami v prvi avstrijski bundesligi in končnim drugim mestom odprli pot prek Karavank še ostalim slovenskim moštvom. Maribor in Olimpija štartata na prvo mesto v drugi ligi, Bežigrad na naslov prvaka v elitni ligi; Ljubljana, ki je v minulih sezonah nastopala v interligi, pa si s pomlajeno zasedbo med prvoligaši želi predvsem nabiranja izkušenj. Finale razširjene avstrijske lige bo spomladi v Ljubljani.

Ker je več nosilcev igre Ljubljane končalo kariero, bo sezona zanje še večji izziv. "Ja, še večji izziv! V prejšnjih letih smo nastopali v regionalni ligi, letos smo se odločili, da gremo v avstrijsko ligo, ki je po kvaliteti sicer malo slabša, a velik izziv za te mlade fante stare 18, 19 let," je v pogovoru za Sportal povedal trener "Želv", Robert Puconja. "Začeli smo 13. avgusta z bazičnimi pripravami, s fitnesom, nato so sledile štiridnevne priprave v Planici. Odlično smo delali. To bo velik izziv za te mlade fante kot tudi za vodstvo kluba. Štartamo na prvo mesto avstrijsko-slovenske lige." Prva tekma jih ta konec tedna čaka v Innsbrucku. "To bo zelo težak nasprotnik. Lani so igrali proti Bežigradu in so se pokazali za odličnega nasprotnika. Avstrijska liga izredno napreduje. Da bi tekmo dobili, bo treba vložiti veliko truda."

Razširjena avstrijska liga:


Prva liga:
RC Donau
Vienna Celtic RFC
RC Innsbruck
RC Stade Viennois
RFC Bežigrad
RK Ljubljana

Druga liga:
RFC Maribor
RAK Olimpija
RUFC Graz
RC Wombats Wr. Neustadt

Preberite še:

Mariboru boljši od Olimpije po podaljšku

V soboto se je v Zrkovcih odvijal prvi mednarodni turnir v ragbiju na mivki na Štajerskem. V finalu sta se pomerili avstrijski ekipi, Gradec je bil boljši od Wiener Neustadta. Maribor tretji.

RFC Bežigrad prvič do naslova državnih prvakov

V zadnji tekmi državnega prvenstva Slovenije v ragbiju je ekipa RFC Bežigrad tesno premagala RK Ljubljano z rezultatom 20:17 (10:17) in prišla do prvega naslova državneg prvaka v zgodovini kluba.

Foto: Fotokru, Boris Gorički

Ključne besede: ragbi, Ljubljana, Bežigrad, Olimpija, Maribor

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Ugodno čiščenje poslovnih prostorov

Hitra odzivnost, izjemna kakovost, spoštovanje rokov, prilagodljivost in konkurenčne cene. Pokličite!

Želite pridobiti nova znanja?

Takšna, ki bodo uporabna pri gradnji uspešne kariere? Pridite na informativne dneve Biotehniške fakultete!

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

oglasno sporočilo