NATISNI PISAVA

Tjaša Šeme spet državna prvakinja

Avtor: STA

Ljubljana - Najboljša slovenska ritmičarka zadnjih let Tjaša Šeme (Narodni dom) je v soboto na državnem prvenstvu v Ljubljani prepričljivo osvojila nov naslov prvakinje.

"Moram reči, da sem zelo zadovoljna z današnjo tekmo. Predvsem s tem, da sem zdržala vse štiri rekvizite. Nastopala sem zelo dobro, iz vaje v vajo bolje, kar so pokazale tudi ocene in prav v vsaki sem neizmerno uživala. Sicer se mi je v vsak nastop prikradla kakšna manjša napaka, ki jih želim v jutrišnjih finalih odpraviti in ponoviti takšne predstave," je po novem naslovu državne prvakinje povedala 25-letna telovadka. Šemetova je za vse štiri nastope prejela najvišje ocene tekmovanja, najbolje pa je izvedla sestavo s kiji, za katero je prejela 27,450 točke.

Tako kot je bila Šemetova štirikrat prepričljivo najboljša, je bila lanska mladinska prvakinja Kraguljeva štirikrat druga in je prav tako ni mogla ogroziti nobena od preostalih tekmovalk. Mlada in obetavna telovadka je najbolje izpeljala sestavo s kiji, za katero je prejela visokih 26,175 točke. "Pri prvi vaji, vaji z obročem, sem imela malo treme, tako da nisem bila tako 'odprta, kot bi bila lahko. Z žogo in s kiji sem telovadila brezhibno, vaji sta bili zelo dobri in sem zelo zadovoljna. Na koncu pa sem nastopila še s trakom, ki mi nikoli ni šel dobro od rok in bi bila vaja lahko precej boljša, ampak bom natrenirala tudi ta nastop in verjamem, da bo naslednjič bolje," je po nastopih povedala Kraguljeva.

Tudi v vseh preostalih starostnih kategorijah so bile najboljše ritmičarke Narodnega doma. Med mladinkami so dosegle trojno zmago: najboljša je bila Špela Kratochwill (96,700), srebrna Karmen Petan (94,800), bronasta pa lanska kadetska prvakinja Zala Dornig (93,975). Med mlajšimi je zmagala Aja Jerman (88,250), med najmlajšimi pa Aleksandra Podgoršek (87,100).

V nedeljo bodo v športni dvorani Gib z začetkom ob 10. uri na sporedu še finalni nastopi po šest najboljših telovadk s posameznim orodjem; članice se bodo za naslove borile predvidoma ob 15.30.

Izidi, DP:

članice:
1. Tjaša Šeme (Narodni dom) 106,125 točke
2. Sara Kragulj (Moste) 99,225
3. Emina Haračić (Narodni dom) 86,375
...

mladinke:
1. Špela Kratochwill (Narodni dom) 96,700
2. Karmen Petan (Narodni dom) 94,800
3. Zala Dornig (Narodni dom) 93,975
...

kadetinje:
1. Aja Jerman (Narodni dom) 88,250
2. Iza Zorec (Moste) 84,075
3. Taja Karner (Narodni dom) 82,225
...

mlajše:
1. Aleksandra Podgoršek (Narodni dom) 87,100
2. Ana Kragulj (Moste) 81,825
3. Lara Nemeš (Moste) 71,925
...

Preberite še:

Foto: Vid Ponikvar

Ključne besede: Tjaša Šeme

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Okna Priba

PVC in ALU okna ter vrata iz visokokavostnih materialov! Preverite!

Ugodno čiščenje poslovnih prostorov

Hitra odzivnost, izjemna kakovost, spoštovanje rokov, prilagodljivost in konkurenčne cene. Pokličite!

Nova osebna vozila Renault

Kadjar, Megane, Talisman Grandtour, Espace - narejeni, da vas navdušijo. Oglejte si najnovejše modele!

oglasno sporočilo