NATISNI PISAVA

Žnidarčič bronast v klasičnem spustu

Avtor: STA

Les Arcs - Slovenski kajakaš Nejc Žnidarčič je osvojil bronasto kolajno v klasičnem spustu na svetovnem prvenstvu v La Plagnu.

Žnidarčič je zaostal le za zmagovalcem, Nemcem Tobiasom Bongom, in drugouvrščenim Francozom Remijem Petejem. Slovenec je za zlato kolajno zaostal 2,48 sekunde. "Danes je bil na sporedu klasični spust, naslov branim v šprintu. Že pred SP sem povedal, da bom zelo zadovoljen, če bo medalja, ker se bo moralo za kaj takega vse 'poklopiti'. Tako se je tudi razpletlo, začelo se sicer ni najbolje, ker sem v nedeljo zbolel. A danes me je dajal samo kašelj, fizično pa sem bil v redu, samo malo strahu je bilo, če bo vse v redu," je pojasnil Žnidarčič in dodal: "Vse se je izšlo po načrtih. Na vmesnem času so mi povedali, da sem med drugim in tretjim mestom. Na koncu sem stisnil še na tehnično zahtevnem delu. Malo mi je zmanjkovalo moči in skušal sem samo odpeljati brez večje napake. Na cilju smo bili prvi trije v dveh sekundah, tako da je bilo zelo napeto, glede na to, da dirka traja 13 minut. Sem zelo zadovoljen, to je bil moj cilj, prva medalja pa je zdaj v žepu."

V kajakaški konkurenci so od Slovencev nastopili še Simon Oven, ki je bil 12., Tim Kolar, ki je bil 19., in Maks Frančeškin, ki je pristal na 31. mestu. Med kanuisti je zmagal Hrvat Emil Milihram pred Francozom Yannom Claudepierrom in Čehom Ondrejem Rolencem. Blaž Cof je bil 13. V četrtek se bodo v La Plagnu za odličja merile ekipe.

Izidi:

klasični spust:
K-1:
1. Tobias Bong (Nem) 13:30,25
2. Remi Pete (Fra) + 0,73
3. Nejc Žnidarčič (Slo) 2,48
...
12. Simon Oven (Slo) 18,45
19. Tim Kolar (Slo) 26,73
31. Maks Frančeškin (Slo) 47,50


C-1:
1. Emil Milihram (Hrv) 14:26,19
2. Yann Claudpierre (Fra) + 10,50
3. Ondrej Rolenc (Češ) 12,92
...
13. Blaž Cof (Slo) 52,44

Preberite še:

Kragljeva v Seu d'Urgellu do prvenca

Slovenska kajakašica Urša Kragelj se je izvrstno odrezala na tretji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu. Primorka je na reki Segre pokorila vso konkurenco in zmagala.

Foto: Jakob Marušič
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo bo zmagovalec državnega prvenstva v hokeju na ledu?

Zadeni 300€, potovanje ali Organka

Za pravilni odgovor na nagradno vprašanje bo Organko ob dnevu Zemlje nagradil nekoga izmed vas, ki vam je mar varovanje narave.

Podarjamo biološko čistilno napravo!

Nameravate vgraditi čistilno napravo? Sodelujte in se potegujte za novo čistilno napravo One2clean!

Streha za ljudi, ki so radi brez skrbi!

Edina streha, ki kljubuje vetru, toči, snegu in ledu. Vrhunski strešniki Gerard sedaj kar -15 %!

oglasno sporočilo Zagotavlja